Prima pagină > ÎNCEPUTUL > POATE PRIMUL BLOG

POATE PRIMUL BLOG


Acesta e primul blog de kinetoterapie din Oradea, cel puţin după ştiinţa mea (însă m-aş bucura să mă înşel). Se vrea a fi un loc unde se pot face comentarii, schimburi de informaţii, experienţă şi tot ce înseamnă comunitatea kineto. Pentru că trebuie să fim o comunitate. Oricine ai fi, cu orice te-ai ocupa în prezent, esti binevenit.

Valentin Serac

Reclame
Categorii:ÎNCEPUTUL
 1. 14 noiembrie, 2007 la 8:55 pm

  bravo! dă-i bătaie! 😀

 2. irina
  7 iunie, 2008 la 9:56 pm

  Multumim pt cuvintele frumoase ….avem nevoie…poate intelegeti de ce…oricum initiativa dumneavoastra este una foarte buna (blog-ul), multe lucruri interesante…sa stiti ca mai sunt persoane care se mai uita la filme indiene (preferatul meu este”o floare si doi gradinari”) si cel mai interesant sunt nazdravaniile lui Nastratin Hogea (multa lume nu stie cine este ..da’ ce nazdravanii a facut…:D). Va recomand si eu tuturor, cititi despre Nastratin Hogea (atunci cand nu cititi in cartea lui Sbenghe)
  iyi aksamlar:d

 3. Valentin
  8 iunie, 2008 la 1:24 am

  Tesekur eterim. Să-mi aduci şi mie cartea să mă mai îmbogăţesc sufleteşte. Neapărat.
  Au revoir in turkish!

 4. Carmen
  22 iulie, 2008 la 2:21 pm

  Buna eu sunt din Bacau si va felicit pentru acest blog. Mi-ar placea sa avem si noi in Bacau un blog al kt-lor, dar din pacate nu suntem deloc uniti. Stie cineva ce trebuie sa fac in acesta privinta….

 5. Motet Dumitru
  13 noiembrie, 2008 la 6:51 pm

  In postarea de ieri ti-am transmis consideratiile mele si multumirile sufletesti fata de preocuparile tale. Ai ramas acelasi preofesionist preocupat si legat de meseria noastra, dezavuata de cei pe care ii stim- si nu sunt putini. De aceea apreciez initiativa ta si-ti doresc numai realizari, propunandu-ti in acelasi timp colaborarea mea folosind si blogul meu a carui adresa am vazut ca o stii ca si Corina Matei. Sunt trist – in acelasi timp- pentru lipsa de reactivitate a celor pe care i-am pastorit 12 ani la bacau si din care doar Doina Marza s-a dovedit – ca totdeauna – preocupata! Hai sa-i stimulam si pe altii pentru a largi cercul „luptatorilor” pentru profesia de kinetoterapeut. Hai sa miscam „CARUTA” care a fost „elicopter” dar neprietenii l-au degradat! HAI!

 6. irina
  4 februarie, 2009 la 4:15 pm

  buna
  din pacate cartea este in turceste (nu stiu cat intelegeti:D)…apropo tesekkur ederim;)
  gule gule

 7. Valentin
  4 februarie, 2009 la 4:21 pm

  OK, dar care carte? Gule ce e? Hasta la vista?

 8. Valentin
  4 februarie, 2009 la 4:26 pm

  Domnule profesor,
  Mulţumesc pentru urări. Îmi cer scuze, nu ştiu cum de nu v-am răspuns la comentariul ăsta la timp. Aveţi dreptate cu doamna Doina, este şi rămâne unul dintre oamenii de frunte ai acestei bresle. Şi eu sunt puţin trist de mai slaba reactivitate a celor din Bacău, dar n-au intrat zilele-n sac.
  Noi încercăm să facem tot ce putem să împingem căruţa, problema e că am nimerit într-o regiune colinară şi văile nu prea apar la orizont.
  Vă aşteptăm să mai scrieţi ceva pe blogul dumneavoastră.
  Numai bine,
  Valentin

 9. irina
  11 februarie, 2009 la 9:28 pm

  iyi geceler(buna seara)
  cartea Nazdravaniile lui Nasretin Hoca(Nastratin Hogea)
  iar gule gule (ramaneti cu bine, numai bine)

 10. 4 aprilie, 2009 la 9:24 pm

  Stimati colegi ,

  In momentul de fata , stiu de mai multe bloguri in raspandirea cunostiintelor in domeniul Kinetoterapiei , ceea ce e foarte bine .
  felicitari si Tot asa !!

  Unitatea insa mai lasa de dorit , nemaivorbiind de practica zilnica si greselile mici si mari in aplicarea tratamentelor dupa caz si diagnostic .

  Poate daca va apare Ordinul Kinetoterapeutilor( la care am lucarat si eu in aceste zile , iar colegii sunt acum chiar la Bucuresti , pentru consultari ) vom putea sa fim mult mai adunati si cu o responsabilitate adecvata pentru aceasta minunata profesie !

  Ar fii bine sa ne mobilizam chiar de acuma pentru viitoarele alegeri .pe judete etc .
  Spor la munca cu multa sanatate
  Zoltan Pasztay

 11. irina s
  12 aprilie, 2009 la 11:36 pm

  buna ma numesc irina ,sunt din zalau si am terminat in 2001 kineto la oradea . ma bucur f mult de faptul ca ati reusit sa faceti sit-ul.imi amintesc ca inca din perioada in care eram eu la facultate ati incercat sa creati un sit care sa fie activ si mai ales la zi.mult succes in continuare!dupa cum vad,citesc de ceva vreme sit-ul sunt multi care au auzit de el:).imi amintesc cu imensa placere si bucurie de profesorii pe care i-am avut si de la care am avut foarte mult de invatat,le multumesc si le voi multumi tot timpul.am lucrat in zalau la spital o perioada ca si kineto,acum sunt in montreal si lucrez intr-un cabinet de fizioterapie.mi-am facut echivalarile si doresc sa imi continui studiile la univ.am vazut ca d-l Groza Marius este si el aici si a trecut prin acest proces.as dori daca se poate sa luam legatura prin mail sau telefon,pt mai multe info.multumesc si mult noroc in continuare!

 12. Groza Marius
  26 aprilie, 2009 la 1:48 pm

  Buna Irina,
  abia astazi am vazut mesajul meu
  nr meu de telefon e 514-489-5024
  suna-ma sa ne intalnim, vorba aia :” unde is doi puterea creste”
  Pe curand, pa, pa !

 13. Adella Boiciuc
  9 iulie, 2009 la 2:41 pm

  Buna! Am absolvit facultatea de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare in cadrul UMFT Timisoara 2008,actualmente lucrez la un cabinet de Kinetoterapie in Suceava si as vrea sa aflu mai multe informatii legate de masteratele pe kinetoterapie din cadrul universitatii dvs.Va multumesc!

 14. Pasztay Zoltan
  6 august, 2009 la 9:58 am

  Buna , Adela

  In legatura cu masteratul , cel mai sigur e sa te adresezi secretariatului nostru , de la FEFS Oradea ,

  Avem APA , ( adapted physical activity adica activitati motrice adaptate ) pentru cei cu 4 si 5 ani de absolvire , si avem Kinetoterapie si recuperarea functionala , pentru absolventii de Bolgnrea cu 3 ani
  Te asteptam cu drag
  ZP.

 15. Raluca
  16 august, 2009 la 12:12 pm

  Buna tuturor, sunt Raluca. Intamplator am dat de acest forum si ma bucur ca putem schimba pareri. Sunt absolneventa de Efs, specializarea Kinetoterapie in cadrul UVT Timisoara si as vrea sa plec in franta sa lucrez acolo, insa nu stiu cum sa procedez , ce acte imi trebuie .Am inteles ca este un domn Claude Barat care se ocupa in franta de dosare , va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu informatii sa trimiteti un mail pe adresa ralu.coman@yahoo.com

  Va multumesc frumos si toate cele bune.

 16. Zoltan Pasztay
  17 august, 2009 la 11:50 am

  Buna Raluca ,

  Personal , am o legatura in Franta de mai de mult ( 2007) , si au plecat deja cativa absolventi prin acest domn sa lucreze in domeniu .
  Eu nu am mai tinut legatura cu el , dar Tu poti incerca , ( stie limbile : fr, maghiara, eng.)
  Trimit tot materialul poate te ajuta . Poti sa-i scrii ca ai adresa de la mine ( Conf Univ. dr Zoltan Pasztay)
  Bafta

  Universitatea din Oradea

  Specializare: Kinetoterapie

  Bonjour Monsieur,
  dr.Zoltan Pasztay

  – Nous sommes à la rechercher des kinésithérapeutes roumaines pour travailler
  en France. Je vous transmets nos propositions afin que vous puissiez en
  informer les candidats potentiels.

  Vous remerciant par avance de bien vouloir afficher ou diffuser cette
  information, recevez, Monsieur, mes salutations les meilleures.

  – We are to look for it Romanian physical therapists to work in France . I transmit you our suggestions so that you could to inform the potential candidates.

  You thanking by advances of well to want to post or broadcast this information, receive, Mr, my greetings
  the better ones.

  HRS
  17, rue Orfila
  75020 Paris, France
  Tél/fax : 33 1 43 49 74 20
  Mob. : 33 6 83 83 10 10

  E-mail zhagyak@club-internet.fr
  S
  HRS est un Cabinet Conseil en Recrutement spécialisé dans le domaine de la Santé. Nous cherchons des Infirmières, Kinésithérapeute et Médecin diplômées roumaines aux hôpitaux et cliniques françaises

  Notre société HRS (High Resource Synergy), située à Paris, est spécialisée dans le recrutement d’infirmières, kinésithérapeute et médecin en Roumanie, Hongrie et Espagne pour pourvoir des emplois qualifiés en France. HRS suit tous les candidats potentiels et les prépare à travailler en France.

  Notre mission :
  Nous nous engageons à fournir et à maintenir un service de la plus haute qualité à la fois à nos clients employeurs et aux candidats afin de leur donner l’opportunité de réussir une relation de qualité.

  Nos candidats répondent aux critères suivants :

  v Ont obtenu un diplôme d’état d’infirmière, kinésithérapeute ou médecin
  v une compréhension, et expression la langue française
  v ont ou non une expérience professionnelle dans cette profession. (certains candidats peuvent être fraîchement diplômés et débuter dans la profession)
  v ont une réelle motivation pour travailler à l’étranger
  v font preuve d’un véritable esprit d’équipe
  v et d’une réelle de capacité d’adaptation

  Nous proposons aux candidats :

  v Un emploi officiel dans des hôpitaux ou cliniques français
  v Un contrat de travail indéterminé entre l’hôpital et le candidat
  v Un perfectionnement en français par le clinique
  v Nous les aidons à obtenir tous les papiers administratifs nécessaires pour la France. Nous les préparons à la vie en France.
  v Nous leur fournissons d’un logement en arrivant pour les candidats.
  v Les candidats seront bien sûr couverts par une assurance complète.

  Chaque candidat doit nous faire parvenir les documents suivant en français :

  Primier temps :

  – Un curriculum vitae
  – Une photo ressente

  Nous sommes à votre entière disposition pour vous apporter toutes les informations complémentaires dont vous auriez besoin. Pour cela, prenez contact avec nous par téléphone/fax ou e-mail :

  La composition du dossier de demande d’autorisation d’exercice pour la France :
  1, – une demande précisant le nom, l’adresse, le numéro de téléphone, l’origine du diplôme du candidat, ainsi que la profession souhaitée ;
  2, – un justificatif officiel de nationalité, (photocopie de la carte d’identité ou du passeport, ou tout autre document officiel attestant de la nationalité de l’intéressé(e)) ;
  3, – une copie des diplômes, certificats ou titres obtenus permettant l’exercice de la profession (ce document figurant dans
  (son intitulé original sur l’autorisation d’exercice, il est demandé de fournir toujours une copie du diplôme ou titre dans sa forme originale , en plus de la traduction) ; N.B.: ne jamais se séparer des documents originaux) ;
  4, – document attestant que le diplôme (attestation) : permet l’exercice de la profession concernée dans le pays où ce diplôme a été délivré
  5, – un relevé détaillé du programme des études suivies, précisant le nombre d’heures de cours par matière et par année de formation, ainsi que la durée et le contenu des stages pratiques effectués ou cours de la formation, le tout délivré et attesté par l’établissement de formation ;
  6, – le cas échéant : attestation(s) de travail émanant de l’employeur ou de l’autorité compétente de l’Etat membre
  • les documents en langue étrangère doivent être accompagnés de leur traduction par un traducteur assermenté.

  POPOSITION du travail pour la France :

  1, Institut Robert Merle D’Aubigné

  94460 Valenton- ( 18 km de Paris (RER)

  2 postes de Travail

  Vous pouvez commencer le travail le 28 /02 2007.

  Spécialité : traumatologie, Salaire 1760 euros, Nette – ,
  (2450 € Brut) 38heures par semaine -, –

  Logement : Gratuit 2 – mois. Et après vous continuez habiter la même endroit

  • Il s’agit de contrats à durée indéterminée.

  • La durée de travail est de 38H par semaine

  • Les horaires sont : 9h-17h00

  Le déjeune 12h/30 – 13h/30, – 2 euros

  Samedi et Dimanche vous ne travaillent pas
  2, Centre de Rééducation Fonctionnelle
  92000 Boulogne Billancourt

  2 postes de Travail

  – Vous pouvez commencer le travail le 31 mars 2008.

  – Spécialité : traumatologie, neurologie, Salaire 1750 euros, Nette – ,
  35h par semaine-, –

  Logement : Gratuit 2 – mois.

  • Il s’agit de contrats à durée indéterminée.

  • La durée de travail est de 38H par semaine

  • Les horaires sont : 9h-17h00

  Le déjeune 12h/30 – 13h/30, – 2 euros

  Samedi et Dimanche vous ne travaillent pas

  3, Hôpital Public / métro : Mairie de Clichy
  92110 Clichy (Paris)

  2 postes de Travail

  – Vous pouvez commencer le travail le 3/03 / 2008.

  – Spécialité : traumatologie, neurologie, Salaire 1600 euros, Nette – ,
  35h par semaine-, –

  Logement : Gratuit 2 – mois.

  • Il s’agit de contrats à durée indéterminée.

  • La durée de travail est de 35H par semaine

  • Les horaires sont : 9h-17h00

  Le déjeune 12h/30 – 13h/30, – 2 euros

  Samedi et Dimanche vous ne travaillent pas

  4, Centre de Rééducation Foctionnelle
  29100 Tréboul – ( 17 km Quimper) Bretagne

  2 postes de Travail

  Vous pouvez commencer le travail le 3/03/2008.

  Spécialité : traumatologie, neurologie, Salaire 1700 euros, Nette – ,
  35h -, –

  Logement : Gratuit 2-3 – mois.

  • Il s’agit de contrats à durée indéterminée.

  • La durée de travail est de 35H par semaine

  • Les horaires sont : 9h-17h00

  Le déjeune 12h/30 – 13h/30, – 2 euros

  Samedi et Dimanche vous ne travaillent pas

  Zoltan HAGYAK / HRS

  17, rue Orfila

  75020 Paris

  E_mail: zhagyak@club-internet.fr

  Mobile : +33 6 83 83 10 10

  Tél. : 33 1 43 49 74 20
  Fax : 33 1 43 49 74 20

  Paris, le 13/02/2008
  „Zoltan Hagyak”

 17. Raluca
  18 august, 2009 la 3:45 pm

  Multumesc foarte frumos ca mi-ati raspuns. Imi va fi de mare ajutor ceea ce mi ati trimis, deoarece eu nu cvunosc pe nimeni si nu stiam la cine sa aplelez. Vom mai tine legatura ;
  Toate cele bune va doresc si multa sanatate

 18. 18 august, 2009 la 7:10 pm

  Buna Raluca,

  Sper si eu in colaborare fructuoasa , cum am in general cu Timisorenii si cu cei plecati din zona ( Transilvania) in Strainatate.
  Astfel vom fii mai buni si tari in folosul pacientilor .
  Poti sa-mi scrii la – e- mail pasztayzoltan @yahoo.com
  Cu drag
  Zoltan Pasztay

 19. Florin
  12 octombrie, 2009 la 1:34 pm

  Sunt din Constanta,vroiam sa-mi raspundeti la o intrebare data fiind activitatea si experienta voastra ; in statutul kinetoterapeutului, acesta poate lucra cu aparatura si exercita proceduri de fizio respectiv
  electroterapie,laserterapie,ultrasunete ?

 20. Pasztai. Zoltan
  13 octombrie, 2009 la 7:12 pm

  Daca in cadrul disciplinelor ai studiat disciplina electroterapie cu toate cele si scrie si in foaia matricola raspunsul meu este DA , vei putea aplica formele de curent si de fizioterapie .
  Mai putin lumina polarizata ( bioptron si lasserterapia pentru care trebuie sa faci cursuri postuniversitare ) idem acupunctura pentru aparatul locomotor ( cum e in Anglia ) .

  Zoltan Pasztay

 21. Valentin
  14 octombrie, 2009 la 1:04 am

  Corect, domnule doctor! Acupunctură nu cred că avem voie să practicăm noi, deşi ne-ar putea fi de mare ajutor. Există însă alte tehnici complementare pentru care nu ai nevoie de vreo licenţă (după cunoştinţele mele) cum ar fi Shiatsu, reflexologia, presopunctura sau chiar kinesiotapingul (care tot cam la complementare ar intra deocamdată).

 22. moniq
  14 octombrie, 2009 la 1:24 pm

  Buna ziua.Cum as putea sa ma abonez la revista de kinetoterapie?Sunt in anul 2 la kineto.aAstept sa-mi raspundeti daca se poate.
  multumesc

 23. moniq
  14 octombrie, 2009 la 1:40 pm

  Scuze am uitat sa-mi las adresa de mail moniqhordo@yahoo.com

 24. Valentin
  15 octombrie, 2009 la 9:50 am

  Bună. Scrie la doriana.ciobanu@yahoo.com şi vei afla răspunsul.

 25. MONIQ
  11 noiembrie, 2009 la 5:31 pm

  Valentin,multumesc frumos ptr adresa de maill a Dorianei.Am primitr raspunsul. Felicitari prt acest blog.Monica-Baia Mare

 26. kineto3oradea
  13 noiembrie, 2009 la 1:10 am

  Felicitări domnule profesor pentru cei doi ani împliniţi cu blogul. Aţi făcut performanţă în kinetoterapie şi din acest punct de vedere având acum când scriu acest comentariu 65.771 de vizite, un număr record pentru un sait de ştiinţe medicale.
  Vă mulţumim pentru ajutorul oferit, pentru sfaturile, soluţiile, articolele postate. Aţi reuşit să adunaţi lumea kinetică românească şi nu numai într-un spaţiu prietenos şi primitor. S-ar putea povesti multe legat de primii doi ani ai blogului, dar poate veţi scrie un articol cu o adiere retrospectivă, cum vi s-a părut dumneavoastră mişcarea virtuală pe această pagină şi poate câteva cuvinte despre viitorul primului blog de kinetoterapie din România. Bineînţeles, felicitări tuturor celor care au intrat şi au contribuit la împărtăşirea ideilor, informaţiilor, rezolvarea cazurilor apărute aici.
  Sunteţi formidabil, tot respectul pentru ideile inovatoare şi spiritul dumneavoastră de a ajuta cu orice preţ, oriunde pe oricine.
  La mulţi ani blogului, ţineţi-o tot aşa şi în anii următori.

 27. Valentin
  14 noiembrie, 2009 la 12:29 am

  Ei, asta da surpriză! Când trecură doi ani? Hai să-ţi spun despre trecutul blogului, mai bine. Într-o după amiază de toamnă am descoperit blogul lui nenea Neluţă Iliescu, fostul preşedinte şi mi-am zis că dacă nenea Nelu poate sa ţină un blog, încerc şi eu….
  Multumesc pentru felicitări, domnule Kincses şi sper că sfaturile, soluţiile, articolele şi răspunsurile oferite nu numai de mine, ci şi de iluştrii mei colegi au folosit tuturor. Vreau să-i mulţumesc colegei mele Anitha Iablonschi pentru că a spart gheaţa, postând primul răspuns după săptâmâni de tăcere şi tuturor celor care au contribuit la creşterea acestui spaţiu virtual, Dna. Căciulan, Dna. Stanca, domnii Savian Drăgan, Dumitru Moţet şi Zoltan Pasztai (cel mai activ dintre toţi!), dl Marius Groza şi cred că ar mai trebui să scriu vreo sută de nume.
  Aşa că, de fapt, la ceas aniversar, eu vă mulţumesc tuturor celor care citiţi şi mai scrieţi câte ceva în acest crâmpei de lume. Sper că acest blog a folosit până la urmă la o oarecare consolidare a relaţiiilor dintre noi şi de asemenea la o mulţime de regăsiri deosebit de interesante.

 28. 14 noiembrie, 2009 la 7:50 pm

  Buna Vali si stimati colegi de pe acest blog .
  Am trecut de un hop mic inceputul de 2 ani al blogului , mai avem un hop mare de trecut prin unitate de idei , actionari in ceea ce priveste …legea KT si viitoarele cursuri serioase de reinprospatare a cunostiintelor sau de competente in diferite specializari mai restranse ..
  Eu sunt /am fost si voi fii cu VOI !!
  Promit ca las mult loc de azi in colo celor tineri cu fapte mari in KT , si nu cu gura mare despre kt, si chir despre mine .

  Felicitari si la mai mare prin munca concreta in domeniu si rezultate cu multumiri din partea pacientilor vostrii .

  Zoli P.

 29. Savian
  15 noiembrie, 2009 la 2:12 pm

  Bună ziua,
  Şi eu, la rândul meu, îi felicit pe cei care au pus „pe roate” acest blog!
  Dle Pasztai, după cum spunea dl. Valentin, ati fost „vioara intai”, sufletul acestui blog. Este pacat chiar si să diminuaţi aportul personal la derularea evenimentelor ce ne privesc direct pe noi kinetoterapeuţii! Chiar dacă Dl. Dr. Tohăneanu a zis ce a zis, asta este, mergem mai departe! Are dreptate şi nu are dreptate! Subscriu si eu şi nu subscriu! Cateodata prea mult aplomb! Ştiţi că sunt acuzat deseori că sunt prea direct, chiar si cu d-voastră, fiindcă dacă am ceva de spus, o spun direct şi fără ocolişuri. Dar ce consider eu important, în acest aplomb, este REZULTATUL!!!! Acest elan, această dorinţă de a împărtăşi cunoştinţele, chiar dacă uneori ………, toate actiunile pe care le întreprindeţi, le APRECIEZ CA FIIND POZITIVE!!!! E tot ce contează! Fără comentariile pe care le faceti, blogul cred ca ar deveni ca o casă părasită unde s-ar aduna păianjenii şi ar face obscuritatea mai obscură.
  Eu, personal, consider că trebuie să continuaţi să aduceţi suflu şi să întreţineţi dinamica acestui spaţiu virtual care este doar al nostru, al kinetoterapeuţilor şi NU AL NICIUNUI MEDIC MALIŢIOS!!! Este blogul nostru, al kinetoterapeuţilor iar dacă reprezentantul unei alte specialităţi face comentarii, să le facă în mod constructiv, iar daca nu face aşa ar fi mai bine să se abţină! AVIZ AMATORILOR! Nu putem blama stimaţi colegi pe cineva care face posibilă ideea de apartenenţă a fiecăruia dintre noi la un grup, nu foarte numeros din păcate,dar totuşi, grup care împărtăşeşte idei, speranţe şi respect reciproc în ceea ce priveşte profesiunea de kinetoterapeut şi mă refer la Dl. Prof. Pasztai care este acolo pentru mine, pentru voi şi pentru această specialitate şi nu să fie criticat pe nedrept!!! Să dăm Cezarului……! Întâi să ajungem şi noi Prof. Univ şi apoi să judecăm pe ceilalţi, poate nici măcar atunci!!!
  Şi să închei punând o întrebare şi făcând apel la conştiinţa fiecăruia care îl cunoaşte pe Prof. Pasztay: ESTE ADEVĂRAT CĂ ATUNCI CÂND L-AŢI VĂZUT SAU CUNOSCUT PRIMA DATĂ PE DL. PASZTAY, V-AŢI VAZUT PE VOI ÎNŞIVĂ PESTE 10-15 ANI ?????? Eu personal mărturisesc cu mândrie că DA! Nu mai spun nimic!
  Urez si eu „La mulţi ani !” cu ocazia împlinirii a doi ani de la debutul acestui blog. Felicitări Dle. Valentin!
  Pe curând!

 30. Savian
  15 noiembrie, 2009 la 2:19 pm

  Apropo, am întrebat şi eu ceva în doi ani de zile şi nu am primit niciun răspuns!!! Ha! Ha!
  Deci, repet: ” cine cunoaşte cum stau lucrurile cu kineto români în Canada în ceea ce priveşte posibilitatea de a lucra acolo.
  Mersi anticipat !

 31. prof Caciulan
  15 noiembrie, 2009 la 3:45 pm

  Valentin draga ,
  sunt multi ani de cind te cunosc si ma bucur ca prima impresie, a ramas valabila si acum.Sunt fericita pt realizarile tale care nu sunt putine,pt seriozitate si dorinta de promovare a profesiei noastre. efortul tau este laudabil si faptul ca blogul tau este citit ,ne spune totul………..;bunul tau simt si aprecierea de care te bucuri in breasla kineto ,ar trebui sa fie un exemplu pt multi………..multumesc pt sustinerea APK Muntenia,pt activitatea depusa in cadrul comisiei stiintifice a congresului de la Bucuresti (unde aceasta comisie chiar a lucrat si nu a fost numai trecuta pe hirtie),pt interventiile pertinente si impartialitate. Stiu ca intodeauna ma pot baza pe tine si nu numai eu ,ci toti cei care au nevoie de un sfat sau de o infirmatie.Multumim pt ca anunti cursurile asociatiei si pt cuvintele minunate la adresa formatorilor care vin la noi;
  te felicit pt marea realizara Baiatul tau ,sa fie sanatos si plin de noroc!!!!
  Sa speram ca vei avea puterea si timpul necesar sa continui ce ai inceput atit de bine!!!!
  FELICITARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 32. Valentin
  16 noiembrie, 2009 la 10:12 am

  Multumesc pentru aprecieri şi felicitări. Am încercat să fac tot ce pot pentru a promova legăturile dintre cei care practică această profesie. Imi aduc si eu aminte cu plăcere de felul in care ne-aţi primit şi invăţat la Bucureşti în urmă cu aproape 15 ani (oare chiar au trecut atatia ani?), când eram un grup de studenţi de la Oradea. Acel stagiu de practică a contat foarte mult pentru fiecare dintre noi. Vă mulţumesc în numele colegilor mei şi după atâţia ani.

 33. Valentin
  16 noiembrie, 2009 la 10:14 am

  Marius Groza, e randul tău să faci lumină aici. Te rog să ne ajuţi cu informaţii. Îţi mulţumim cu toţii anticipat.

 34. Valentin
  16 noiembrie, 2009 la 10:19 am

  Mulţumim, dle Savian. Nu ştiu dacă blogul ăsta ar putea deveni într-adevăr o casă părăsită, dar trebuie să menţionez şi eu că dl. Pasztai a avut o influenţă deosebită în formarea multor generaţii de kinetoterapeuţi care au terminat facultatea la Oradea şi nu numai. În plus este singurul cadru didactic de la noi care s-a implicat foarte mult pe acest blog. Şi să ştiţi că am avut şi eu impresia aceea. Jos pălăria, stimate coleg şi profesor!

 35. 17 noiembrie, 2009 la 8:45 pm

  O zi Buna Savian , Valentin, si colegi ,

  Sunteti adevarati colegi si kinetoterapeut minunati.

  Multumesc pentru incurajari si apreciri .( sper ca Nu va spune iar cineva ca v-am pus eu sa scrieti despre mine )
  Eu consider ca toti care muncim si ne implicam in acest domeniu si chiar de la pionerat ( cand a fost mai altfel si mai greu !!) suntem idolizati suntem apreciati, dar si invidiati, si criticati si chiar denigrati.
  Daca fiecare din noi se va gandii sa aduca contributia si in continuoare la raspandirea si ridicare necesitatii kinetoterapiei si a dezvoltarii kinetologiei ca stiinta miscarii . cu verificari cercetari adevarate si obiective a eforturilor noastre in sali si bazine pe langa pacientii nostrii( a parametrilor functionali la pacienti ) vom invinge si vom forma si echipa care deja cat de cat este format pe acest blog . chiar si intre centre din tara (Ttimisoara, Arad, Cluj, Bucuresti, Alba, Bistrita Zalau, Oradea, Constanta, piatra Neam. Pitesti, etc )
  Despre colaborarea cu colegii specialisti , medici nu am decat cuvinte de lauda . cu cine Eu am colaborat si colaborez.
  Recent am participat la Baile 1 Mai , la SBC ! Mai la un bilant , evaluare neuromotorie a unui caz , la care am fost( invitat/solicitat) de catre colegi atat kinetoterapeuti cat si medici de specialitate .
  A fost o experienta extraordinara din nou si va fii si in continuoare sa fii de folos sa stii sa ajuti ,sa stii sa dai informatia cea mai potrivita la momentul respectiv . etc !
  Acesta e in fond rolul acestui blog draga Vali , Savian si ceilati ….
  Bravo si sa continuati .
  Zoltan Pasztay

 36. Groza Marius
  3 decembrie, 2009 la 3:35 am

  Pt SAVIAN
  Acesta e comentariul care l-am postat acu un an asa ca am dat un copy/paste
  In principiu nu cred ca s-a schimbat ceva de atunci.
  „in legatura cu echivalarile e relativ destul de usor. Spun “relativ” fiindca statul canadian iti recunoste diploma din Romania, chiar si masterul dar pentru a putea lucra ca si fizioterapeut trebuie sa faci parte dintr-o asociatie, ei o numesc Ordin Profesional, e similar cu baroul avocatilor din Romania, si problemele apar aici.Ei se intrunesc de doua ori pe an sa analizeze cererile si apoi iti “recomanda” sa faci anumite cursuri+stagii clinice. Mie mi-au dat 4 cursuri si 3 stagii, in ianuarie incep ultimul curs asa ca sper ca vara sa ma prinda “fizioterapeut”. Cam asta e povestea de aici, am incercat sa fiu cat de scurt si concis”
  As mai adauga faptul ca pentru a face cursurile trebuie sa fii acceptat la o facultate: McGill sau Universite de Montreal unde exista o lista de asteptare care am auzit ca in ultimul timp este destul de lunga, dar merita!
  Zic merita fiindca eu am terminat toate cursurile si stagiile vara aceasta asa ca de cateva luni lucrez ca si kinetoterapeut si sunt mai mult decat incantat.
  Mai multe detalii poti afla pe site-ul Ordinului : http://www.oppq.qc.ca
  In rest toate cele bune si tine-o tot asa. Pe curand!

  P.S. tot ce am spus mai sus e valabil in Quebec(zona franceza) e posibil ca in celelalte provincii canadiene sa fie diferit

 37. Valentin
  3 decembrie, 2009 la 8:30 am

  Mulţumim, Marius, pentru comentariul tău şi felicitări pentru ceea ce ai realizat!

 38. Savian
  3 decembrie, 2009 la 9:40 am

  Multumesc Marius,
  Marturisesc ca de catva timp ma gandesc la Canada ca o solutie mai ales ca sotia mea este Prof. de Engleza si vb si franceza. Cunostinta care m-a intrebat daca stiu ceva de Canada, parca, a dat startul la aceasta varianta. Da-mi te rog un nr de telefon fix (o sa-ti explic de ce fix)de acolo si o sa te contactez pentru mai multe detalii, daca nu te deranjeaza!!! E-mailul meu este kinefr@gmail.com. Multumesc inca odata pentru postare. Succes!

 39. Groza Marius
  3 decembrie, 2009 la 3:30 pm

  Salutare inca o data
  Nr meu de telefon este 514-489-5024 si probabil cel mai bine e sa suni sambata sau duminica fiindca in timpul saptamanii ajung acasa in jurul orei 4.30 + 7ore (diferenta de fus ) e cam tarziu in Romania
  Daca vrei sa-mi scrii acesta e e-mailul meu : groza_kt@yahoo.com
  Pe curand!

 40. Diana
  12 decembrie, 2009 la 10:38 pm

  Buna seara,

  conform legii salarizarii unice a personalului bugetar, kinetoterapeuti sunt salarizati diferit: debutant, specialist, principal.
  As dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca un kinetoterapeut pentru a deveni specialist si apoi principal. Sustine niste examene? Unde le poate sustine?

  As dori sa stiu daca exista in Romania o lege care reglementeaza numarul de ore pe care trebuie sa le lucram.

  SARBATORI FERICITE!

 41. Pauer Oliver
  23 decembrie, 2009 la 11:39 am

  Buna Diana,eu sint kinetoterapeut pricipal,lucrez de 7 ani la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii,de specialist nu stiu daca este,dar este debutant dupa 6 luni dai un examen scris si practic iar dupa 5 ani devi principal tot dupa un examen si de regula noi la Cluj lucram 7 ore pe saptamana fara simbete si duminici ca nu ne platesc,salariul este 15 mil.net,depinde de vechime si sporuri.In sistemul privat nu stiu daca poti da aceste examene

 42. Puiu
  24 decembrie, 2009 la 11:10 am

  SARBATORI FERICITE TUTUROR !!!
  M-ar interesa, daca stie cineva, daca exista in Timisoara, o Asociatie a Prof. CFM si Kinetoterapeutilor? Eventual, un telefon, adresa E-mail…pt. contact. Va multumesc !

 43. Diana
  27 decembrie, 2009 la 10:35 am

  Multumesc pentru raspuns Pauer Oliver.
  Stiu ca sunt institutii in care se lucreaza 7 ore/zi, insa nu stiu prin ce lege, ordonanta,…, este reglementat acest lucru.
  Nu te poti duce la jurist sau la director sa le spui ca vrei sa lucrezi 7 ore pe zi, asa ca ai auzit ca si altii lucreaza.
  Si eu lucrez tot la stat. Nu am sustinut examen de kinetoterapeut debutant, pentru ca nu ne-a a pus nimeni, iar acum am 2 ani vechime.Oricum cred ca in institutia in care lucrez eu, nu se tine cont de ce tip de kinetoterapeut esti. Spun asta pentru ca am colege asistente medicale care au sustinut examenul de grad principal la ASP si am inteles ca trebuie sa mai sustina un examen in institutie, atunci cand va dori conducerea…..
  Ceea ce vroiam sa iti spun este ca atunci cand am sustinut concurs de angajare nu ne-au cerut aviz de libera practica si nici acum nu avem.

  Sarbatori fericite!

 44. oliver
  28 decembrie, 2009 la 9:32 am

  Buna,Diana ce poti sa mai faci incearca la siteul paginamedicala.ro, acolo te inscri si este un avocat care te poate ajuta cu problema ta legate de legi sau dute la Casa de Asigurari de Sanatate in orasul in care stai.Incearca sa-ti rezolvi problema daca nu pierzi o groaza de bani e diferenta mare intre kt.debutant si kt.principal(5-6 mil),Inca ceva daca lucrezi la o fundatie care este finantata de primarie sau Consiliul local ei nu tin cont de aceste grade.Bafta Diana

 45. Groza Marius
  31 decembrie, 2009 la 3:15 am

  La Multi Ani Vali !

 46. prof Caciulan
  9 ianuarie, 2010 la 9:59 pm

  Sa aveti un an cu sanatate si prosperitate !
  si acum un raspuns pt Diana
  kineto lucreaza 7 ore conf MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI
  PARTEA a 5 a NR 16 din 20 OCT 2OO8
  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA la ANEXA 4

 47. dormany norbert
  11 ianuarie, 2010 la 10:47 pm

  prof Caciulan :
  Sa aveti un an cu sanatate si prosperitate !
  si acum un raspuns pt Diana
  kineto lucreaza 7 ore conf MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI
  PARTEA a 5 a NR 16 din 20 OCT 2OO8
  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA la ANEXA 4

  Buna! Am cautat peste tot, dar in MOR din data de 20 oct 2008 nu am gasit nimic legat de cele 7 ore de munca >> http://www.euroavocatura.ro/stiri/1427/Noutati_legislative__Monitorul_Oficial_20_octombrie_2008 << iar in CCM in Anexa 4 se pomeneste despre ramurile pentru care se încheie contracte colective de muncă.

  Va rog specificati mai exact sau sa-mi trimiteti prin email legea respectiva pe adresa: donorbi at yahoo.com
  Asi fi foarte recunoscator pentru ajutorul dvs. nu de alta dar impreuna cu inca vreo 10 kt (bugetari) lucram 8 ore zilnic, iar superiorii/sindicatul nu ne asculta daca nu aratam o lege care sa specifice acest lucru.

 48. nicoleta
  5 februarie, 2010 la 1:08 pm

  Buna,eu sunt din Oradea,a terminat anul trecut fiziokinetoterapie si sunt foarte dezamagita de atunci tot incerc sa imi gasesc de munca in domeniu si nimic…!Felicitai celor care au reusit sa profeseze in domeniu.oricum,raman obtimista.Iar tie IRINA mult succes ma bucur pt tine ca ai reusit sa ajungi asa departe,tu cu siguranta nu ma mai stii,dar eu DA am facut practica a tineacum 5 ani in XALAU:)!multa bafta

 49. 12 februarie, 2010 la 12:19 am

  Va invit sa participati gratuit la un modul de osteopatie care va avea loc intre 19-22 februarie la Sighisoara in cadrul primei scoli de osteopatie din Romania! Ma puteti contacta pe danmezei@yahoo.com (www.osteopat.ro) pentru detalii. O seara frumoasa!

 50. Valentin
  12 februarie, 2010 la 9:31 am

  O idee foarte interesantă. Felicitări, domnule. Eu nu o să pot merge, dar sper să meargă alţi colegi.

 51. Razvan
  4 martie, 2010 la 10:35 am

  Buna ziua tuturor. Sunt un student in anul 2 la specializarea „Kinetoterapie si motricitate speciala” care vrea sa isi practice meseria cu seriozitate si responsabilitate. De aceea as dori daca se poate sa fiu indrumat catre un top (sa zicem)al celor mai utile carti, pe care orice kinetoterapeut ar trebui sa le studieze. Va multumesc.

 52. Yloz
  5 martie, 2010 la 8:27 pm

  Ca sa devii un bun kinetoterapeut , trebuie sa studiezi exact si la momentul potrivit ceea ce se preda si sa cauti toate bibliografia obligatorie .
  Cu prioritate sa pui accent pe anatomie, biomecanica si fiziologie, si materiile care se ocupa cu realtionarea cu pacientii ( psihologia, deontologia etc !)
  Restul urmeaza usor daca ai bazele . in anul III si dupa aceea la masterat unde vei intalnii specialitatile ca ( orto trauma . ortotrauma la sportivi, neurologie , pediatriue, cardiovascual, respirator, reumatologie etc )
  Una din cartile de baza cu toate aceste discipline din p[lanul de invatamant este pe acest blog sau la Kineto 3 bilingva .
  Bravo, si la mai mare !
  ZP.

 53. Valentin
  5 martie, 2010 la 8:33 pm

  Corecte observaţiile. Aţi uitat doar sa menţionaţi limbile străine, cu ajutorul cărora puteţi citi literatura de specialitate atât de accesibilă în prezent.

 54. anda
  6 martie, 2010 la 1:50 pm

  buna…,stie cineva ce acte sunt necesare pt echivalarea Fac de Kineto in Austria?
  multumiri anticipate,anda

 55. Savian DRAGAN
  7 mai, 2010 la 11:43 am

  Ca urmare a celor anuntate de ‘kineto hoinar’ va informez ca am redactat si trimis un curier, in nume propriu, prin posta electronica D-lui Nicolas Christodoulou care este Secretary General of Board of Physical and Rehabilitation Medicine from European Union of Medical Specialists, si bineinteles superiorul lui MR. Berteanu in Parlamentul European, informand-ul de piedicile puse de acesta si de alti cativa medici de recuperare procesului de recunoastere si legalizare a kinetoterapeutilor in Romania. Sper sa poata face ceva in ceea ce ne priveste!
  Pe curand,
  SD

 56. Valentin
  7 mai, 2010 la 8:59 pm

  Am citit şi eu un document redactat de nişte fzk, Marius Sorin Pop şi încă cineva, în care băieţii şi fetele anunţă că pacienţii sunt în pericol din cauza noastră. În curând îl pun pe blog. Păi haideţi să ne retragem atunci de peste tot să vedem cine rămâne… Cine ar lucra oare în Spitalul Clinic de Recuperare din Băile Felix dacă nu ar fi Baba Pasztai, Mihai Berinde, Nelu Ţerbea, Dana Ardelean, Dorina Colţea, Catrinel Vâlcea şi Mona Hilgert, ca să-mi aduc aminte numai de câţiva dintre cei de la care am învăţat eu meserie? Dar fzk care au făcut practică acolo de la cine au învăţat? De la nişte oameni care pun în pericol vieţile altora? Aşa să fie oare?

 57. Valentin
  8 mai, 2010 la 7:21 am

  Savian, în numele tuturor colegilor îţi mulţumesc pentru gestul tău.

 58. yloz
  9 mai, 2010 la 9:43 pm

  Dragi colegi ,
  Cu totii invatam intr-o perioada a vietii , mai mult sau mai putin, cu totii avem perioade cand ne laudam mai mult sau mai putin , cu totii obtinem rezultate in domeniu pregatirii mai mult sau mai putin pentru care raspundem prin lege si prin chiar juramantul depus, Insa aici in aceasta joaca ( de FzKT /KT) acest coleg( daca mai putem numii) Marius Pop cred ca a ajuns prea departe in ale circuluisi/jocului ( sper ca nici el nu crede ce spune !!) si a necunoasterii fenomenului de >>>Oameni , Personaliati, Cadre care sunt pregatiti din structuri ale Medicina Fizica Recuperare si Balneologie ( universitar sau postuniversitar !!) , Cultura Fizica Medicala / Corecari Deficiente Fizice,/ Kinetoterapie , sa lucreze cu capul sus in domeniu recuperarii neuromotorii sau in recuperare psotraumatica, si nu sa faca masaj si electro cei de la FZKT, din zilele noastre !
  Astep acest coleg MP ( daca e din Oradea ) , sa vina la cursurile noastre si sa demonstreze cu ce stie mai mult decat noi !
  Poate astefel se va lamurii , de cum e viata in recueprarea neuromotorie si recuperarea postraumatica , si nu cu stetoscopul dupa gat ! sa scrii mizerie !
  Stima tuturor indiferent de pregatire care nu fac din domeniul recuperarii medicale circ , si ajuta in special cazuistica care are nevoie si nu-l dezorienteaza si mai mult prin aceste scrieri neadevarate si jignitoare .
  E necesar de unitate de idei !
  Va astept la workshopul nostru din 28/29 Mai de la Spitalul Clinic baile Felix , ( cautati inscrierile la colega Ciobanu Doriana )
  ZP.

 59. yloz
  9 mai, 2010 la 9:54 pm

  Exeplificarea celor de mai sus !
  Pentru a da si un exemplu concludent
  de pe un blog , reclama este acesta a unui coleg de FzKT /
  Fizio-kineto-terapie la Elmavital
  Postat in categoria AFACERI DE TOP in May 4, 2010 | NU MERGE ?
  V M prezinta, pe scurt, fiziokinetoterapia, specialitatea lui, si vorbeste despre reflexoterapie si utilizarea masajului ca tehnica terapeutica. Centrul Medical Elmavital este dotat cu aparatura moderna ce se utilizeaza in acest domeniu: aparat pentru electroterapie (electroliza) si aparat pentru masaj limfatic; ambele se utilizeaza si pentru detoxifiere. Mai multe clipuri cu ELMAVITAL

  Deci cu ce se ocupa cei de al Fiziokt ! mai mult , dar acest lcru nu inseamna ca ei nu stiu si nu lucreaza corect . dar kinetoterapia este al kinetoterapeutului OK , cu prioritate !ca pe langa si unii si altii fac si lalalalalalalaterapie e doar Clar !
  ZP

 60. 11 mai, 2010 la 1:44 pm

  Draga Valentin,

  Bine te-am gasit, chiar si asa, in format electronic! Te salut da la malul marii si vin la tine cu o rugaminte.
  In data de 4-5-6 iunie, la Constanta, Bruno si comp. va sustine primul curs de FASCIA TAPING in Romania. Rugamintea mea este, in calitate de organizator, daca se poate sa postezi un link sau un fel de articol informativ in sensul asta pe site-ul tau sau/si al fuko. Te rog pe tine sa faci lucrul asta cunoscuta fiind relatia ta cu Bruno.
  Daca esti de acord iti pot trimite desfasuratorul celor 3 zile de curs si alte detalii.
  Iti multumesc,
  Florentina

 61. Valentin
  11 mai, 2010 la 9:56 pm

  Ciao, Florentina. Sunt de acord, trimite-mi articolul.

 62. 13 mai, 2010 la 10:58 am

  AMIA

  AGI MERIDILINE INTERNATIONAL ASSOCIATION
  http://www.agimeridiline.org

  ORGANIZEAZA
  Curs teoretic si practic

  Fascia Taping
  (Material Kinesio-Tape)
  Curs compact (curs1, curs2 si sistemul limfatic) 3 zile

  4-5-6 Iunie 2010

  CONSTANTA

  TENIS CLUB IDU – MAMAIA

  Profesor
  Cosimo Bruno *

  Cursul costa 660 euro si este necesara confirmarea pana la 22.05.2010 la telefon 0745.818.226

 63. 13 mai, 2010 la 10:59 am

  Iti multumesc Valentin!!

 64. 10 august, 2010 la 7:53 pm

  Buna seara! Numele meu este Maria Aciu si sunt kinetoterapeut la Fundatia „Acasa” din Zalau. Citesc acest blog de apoximativ 2 ani cu regularitate, insa niciodata nu am avut activitate. de ce? nu stiu, poate ca nu am avut curaj :). insa acum vreau sa pun pe picioare un blog ce se vrea a fi primul blog de kinetoterapie din Zalau. stiu ca Zalau nu suna ca Oradea, insa suntem si noi o mica comunitate de kinetoaterapeuti care vrea sa fie la curent si sa fie integrata in marea comunitate a kinetoterapeutilor din tara si nu numai. Stiind ca acesta este primul Blog de kineto din Oradea, mizez pe exeperienta si pe colegialitatea dumneavoastra si sper sa ma sprijiniti in ceea ce vreau sa fac. Va multumesc si sa aveti o seara placuta

 65. Valentin
  12 august, 2010 la 7:27 am

  Te ajut cu multă plăcere, Maria. Ai curaj, până la urmă nu trăim de două ori, nu-i aşa?
  Nu contează cum sună numele unui oraş, nu uita niciodată că omul sfinţeşte locul.
  Orice întrebare este binevenită.

 66. Iulia FECHITA
  8 decembrie, 2010 la 10:03 pm

  Buna seara tuturor celor pe care ii cunosc, fosti profesori, colegi, prieteni.

  A trecut mult timp de cand am absolvit facultatea (cu brio pentru cei ce nu ma cunosc). Cred ca in 2003 daca nu gresesc.

  Probabil ca numele meu nu va spune nimic. E si normal…

  In orice caz, pe cei care isi mai aduc vag aminte de mine ii salut cu drag. Sunt kineto in franta de cativa ani buni si ma bucur de existenta acestui forum.

  Pe curand

 67. Valentin
  8 decembrie, 2010 la 10:33 pm

  Ei, alors! Cum să vă uităm, girl, pe tine si pe sora ta, care a terminat în ’99? Mă bucur că ne-ai scris şi nu greşeşti, în 2003 ai terminat facultatea. Cum e în Franţa?

 68. yloz
  10 decembrie, 2010 la 1:59 pm

  Hello Iulia ,

  Salutari, si felicitari pentru ceea ce faci !

  Conferentiar Universitar dr Zoltan Pasztai

 69. Iulia FECHITA
  12 decembrie, 2010 la 10:07 pm

  buna seara si multumesc!

  Lucrez intr-un spital de recuperare pentru adulti. Suntem 15 kineto „europeni”: francezi, belgieni si…eu. Kinetoterapia e apreciata in Franta, dar cred ca nu e o noutate pentru voi care colaborati cu Grenoble.

  O saptamana placuta

 70. diana
  14 decembrie, 2010 la 2:25 pm

  buna! sunt sotia unui kineto(a abs la Iasi,2005) v-am gasit intamplator, cautand sa aflu despre durata eliberarii autorizatiei de exersare(autorisation d’exercice) a kineto in Franta.noi stiuseram ca 3 luni…aveti alte variante?

 71. Savian DRAGAN
  22 decembrie, 2010 la 11:26 pm

  …..PTR DIANA…. NICIODATA NU AU FOST TREI LUNI!NIMENI NU A DAT UN TERMEN EXACT PTR ELIBERAREA AUTORIZATIEI. IDEEA ESTE CA SE DAU DIN CE IN CE MAI GREU. NU STIU DE CE DAR BANUIESC. CUNOSC CAZURI CARE ASTEAPTA DE 1,5 ANI, ASA CA…RABDARE!!! NU DEPINDE DE APLICANTI CI DE MSS FRANCEZ. IMI PARE RAU CA TE DESCURAJEZ!TREBUIE SA AI,CRED,PUTIN NOROC. ORICUM ITI DORESC SUCCES IN A PRIMI CAT MAI REPEDE ‘AE’!
  Savian DRAGAN

 72. aida
  3 ianuarie, 2011 la 5:14 pm

  la multi ani! sper sa avem cu totii un an cat mai bun! in acest sens, vreau sa intreb ceva, iar daca exista cineva care mi-ar putea raspunde v-as fi recunoscatoare. in sistemul bugetar, care ar trebui sa fie salariu unui kt dupa 2,5 ani vechime in specialitate? multumesc

 73. Oliver
  4 ianuarie, 2011 la 9:26 am

  Buna Aida eu sint din Cluj la noi in Spitalul de copii salariul net al unui kinetoterapeut este de 1064 ron,iar aunui kinetoterapeut principal de 1398 ron(dupa 5 ani)

 74. Marius Groza
  6 ianuarie, 2011 la 5:16 am

  La Multi Ani!, Vali scuze de intarziere dar vorba aia ” mai bine mai tarziu decat niciodata ” Sanatate multa tie si familiei tale ca restul vin ele cu sau fara voia noastra. LA MULTI ANI !

 75. Valentin
  6 ianuarie, 2011 la 12:03 pm

  Multumesc, Marius. Multă sănătate, bucurie şi tot ce vă doriţi.

 76. diana
  6 ianuarie, 2011 la 1:39 pm

  Multumesc pt raspuns, dle S. Dragan.Sufocati d nerabdare, noi chiar numaram zilele pana la epuizarea celor 3 luni de asteptare…Acum, dupa 2 luni si jumatate, sotul a trimis, la cererea Comisiei, si programa analitica…asa ca…

 77. Valentin
  6 ianuarie, 2011 la 2:17 pm

  Îţi mulţumesc şi eu, Savian. Eşti mereu alături de noi.

 78. 17 ianuarie, 2011 la 10:18 pm

  Buna seara tuturor,

  Va cer cu disperare ajutorul deoarece am tot cautat si nu am reusit sa fac rost de numarul D-lui Catrinel Valcea caruia trebuie sa-i multumesc din tot sufletul. Va rog daca are cineva numarul de telefon sau o adresa de mail va voi ramane vesnic datoare.

  Georgiana Luncasu
  luncasu2@gmail.com

 79. Valentin
  17 ianuarie, 2011 la 11:52 pm

  Dl. Catri e un tip deosebit. Am învăţat multe de la dânsul când eram student. Din păcate nu am numărul lui, dar sigur facem rost de el în cateva zile. Numai bine.

 80. 17 ianuarie, 2011 la 11:59 pm

  multumesc din suflet!

 81. S
  7 septembrie, 2011 la 9:29 pm

  Ma bucur din suflet pentru toate realizarile profesionale ale celor care le pasa de oameni. E si mai minunat faptul ca s-a ajuns la o astfel de miscare de trupe, la acest frumos schimb de experienta, dorinta de sustinere, o comunitate reusita, toate la un loc facand cinste initiatorului.
  Si daca acest lucru a ajuns sa-l spuna un outsider al comunitatii, doar „a simple guest”, inseamna ca e de bine !
  Ai fost si ai ramas o valoare pentru toti care te cunosc, si ai adus un plus de valoare institutiilor pe care le-ai reprezentat, domnule profesor, chiar daca niciodata nu ti-am spus astfel, sunt curioasa daca stii cine iti transmite cele mai calde felicitari pentru jertfa constanta pe care o depui pentru a-ti sustine profesionistii !
  It’s a magic place down there on the sides of Black River…to create such persons, don’t you agree?
  just S

 82. Valentin
  8 septembrie, 2011 la 12:34 pm

  Absolutely, S. Evident că ştiu… A fantastic place by Fekete River, to be more precise. Multumesc pentru cuvintele frumoase.

 83. S
  9 septembrie, 2011 la 8:27 pm

  Let’s just start with ….Farmacia del guardia, and end up with …Juana la Virgen and wait for other searching results !
  De curand am intalnit-o si pe Dana Sala, care draguta ca de obicei a fost incantata sa ma ajute cu some pieces of information much required these days.
  Pe Luca l-am vazut doar cu interventia Sandei pe facebook, dar e un copil reusit, care-ti seamana mult !
  Sa va traiasca si sa va bucurati de el !

 84. Valentin
  9 septembrie, 2011 la 9:07 pm

  Gracias, primita!!!! Al tău ce mai face? Scrie-mi un mail.

 85. andreea
  14 noiembrie, 2011 la 10:51 am

  buna ziua. sunt mama unui baiatel de 8 ani care , in joaca s -a lovit la coloana vertebrala. uneori, acuza dureri…sami fac griji? cu cine sa iau legatura? mentionez ca sunt din lugoj. va multumesc

 86. Valentin
  14 noiembrie, 2011 la 7:07 pm

  Pentru că nu ştiu exact despre ce e vorba, adică unde s-a lovit, când, cum sau ce vârstă are copilul vă sfătuiesc să vă adresaţi unui medic. Medicul dvs de familie vă poate îndruma spre cineva.

 87. Csabi
  15 noiembrie, 2011 la 9:46 pm

  La mulţi ani blogului! Aveţi 4 ani de activitate împliniţi. Asta se numeşte performanţă. Felicitări.

 88. Valentin
  16 noiembrie, 2011 la 12:04 am

  Mersi. Noroc cu tine, uitasem. Să ştii că a ieşit o chestie bună, acum imi pare bine că l-am deschis.

 89. timis Ilie
  27 februarie, 2012 la 12:27 pm

  Buna ziua!
  Daca cineva ma poate ajuta, m-ar interesa sa stiu aproximativ cam cat castiga un kinetoterapeut la angajat la un club de fotbal din liga I, m-ar interesa pt ca am un interviu si m-ar interesa sa stiu cam ce salarii au la cluburile de fotbaul kinetoterapeutii.
  Va rog daca aveti vre-o informatie in acest sens, trimiteti-mi un mail la: ionelroman82@yahoo.com

 90. carmen
  24 august, 2012 la 8:54 pm

  Am terminat facultatea de Educatie fizica si sport si un master pe kinetoterapie, am incercat sa-mi fac inscrierea la Ordinul Kinetoterapeutilor profesionisti si sa imi scot avizul de livera practica si mi s-a spus ca nu pot deoarece nu am studii de licenta in kinetoterapie.Oare cind am accesat masterul respectiv si am intrebat daca se poate , s-a spus ca da.Unde e adevarul? Se poate sau nu?

 91. Valentin
  24 august, 2012 la 10:40 pm

  Carmen, nu stiu exact, insa pe cine ai intrebat? Unde ai incercat sa te inscrii, in ce oras? Oricum, noi nu avem inca Ordin…

  Sunt tot felul de pareri, dar tie daca ti-au spus „nu” cei de la directia de sanatate publica, atunci s-ar putea sa aiba dreptate.

  Si cand ai accesat Masterul cine ti-a spus ca vei putea profesa ca si kinetoterapeut? Intra pe kinetoterapia.ro si pune intrebarea si acolo. Daca tot ai facut Masterul, ar trebui sa-ti foloseasca la ceva, altfel sunt doi ani pierduti, nu?

 92. Bogdan
  21 ianuarie, 2013 la 9:27 pm

  Sunt in clasa a 12-a si am de gand sa dau la Educatie fizica si sport sectia Kinetoterapie din Bacau,am auzit ca la Bacau e seriozitate,adica se face treaba,vreau sa precizez ca nu as dori ca in timpul facultati sa fac sport intensiv ci sa se bazeze pe kineto,pe practica.Orice informatie mi-ar fi de mare folos. Multumesc anticipat.

 93. Valentin
  22 ianuarie, 2013 la 12:52 pm

  Dragă Bogdan,
  Cred ca e o idee foarte bună, la Bacău seriozitatea e maximă, cadrele didactice foarte bine pregătite, facultatea e intre primele trei aparute in Romania, deci iti recomand cu căldură sa te înscrii acolo la kinetoterapie. Mult succes!

 94. Bogdan
  24 ianuarie, 2013 la 2:57 pm

  Inca o intrebare daca nu va deranjez,la admitere trebuie data vre-o proba sportiva sau doar testul grila din biologie clasa a xi-a?

 95. Valentin
  25 ianuarie, 2013 la 10:38 am

  Bogdane, asta va trebui sa intrebi direct acolo. Suna sau scrie un mail, sunt sigur ca ti se va preciza.

 96. 14 iunie, 2013 la 10:48 am

  salutare, stimati viitori colegi, am si eu o intrebare legata de viitoarea mea profesie!Sunt student al EFS Kinetoterapie si Motricitate Speciala, eu dupa acesti 3 ani de facultatea, trebuie sa termin master-ul ca sa pot obtine Autorizatia de libera practica?Ideea e ca as fi vrut sa lucrez in domeniul acesta pana terminam.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: