Prima pagină > CÂINI > CIOBĂNESCUL CARPATIN

CIOBĂNESCUL CARPATIN


Am un ciobănesc carpatin. Ei şi? Mai au şi alţii. Probabil că al meu nu e cu nimic mai deosebit. E tânăr şi cu caracterul amestecat. Adică între două ape. Blând cu câinii, rău cu oamenii. Deocamdată latră… Nu mă apuc să-l laud. Despre ai lui aş vrea să scriu puţin mai târziu. Nu foarte mult, pentru că există pasionaţi mai vrednici decât mine care au scris deja, alţii care au postat filme pe youtube şi alţii, mai mulţi, despre care nu prea se ştie, dar care au contribuţii deloc de neglijat în păstrarea acestei rase. Pentru cine vrea să citească mai multe despre ei, cei care au stat de veacuri în ploaie, pe ceaţă, pe arşiţă în faţa ursului şi a haitelor de lupi, în condiţii neprielnice şi mâncând pe apucate, voi posta două linkuri. Nicolae Iorga spunea că cei mai răi câini nu sunt acolo unde este mai multă avere de păzit, ci acolo unde e mai puţină mâncare de mâncat. Avea dreptate. Gândiţi-vă la Turkmenistan, Afganistan şi alte naţii nu prea vesele de pe-acolo. Ai noştri mâncau cât de cât, căci nu sunt cei mai răi. Iată deci cele două linkuri de luat în seamă (probabil dintre cele mai importante):

http://www.araldream.ro/

http://www.ciobanesc-carpatin.ro/canisa-de-troian.php

Fac poate o nedreptate vorbind numai despre carpatini când mai avem două rase la fel de vrednice de ciobăneşti, mioriticii şi bucovinenii.

Mai multe despre toţi în alt articol, ăsta e doar începutul. Simţiţi-vă liberi nu numai să citiţi, ci şi să comentaţi.

Categorii:CÂINI
 1. seti
  6 martie, 2008 la 7:27 am

  chestia cu vrajile era o gluma.las vrajile si vrajelile pe seama celor care au talent.
  sa trecem la lucruri mai serioase:
  a)caderile batranilor-bun subiect pentru acest blog.n-ar fi rau ca studentii,dupa ce trec de faza formarii deprinderilor(de masaj)si intra in cea de consolidare a acestora,sa mearga impreuna cu dl. profesor la un camin de batrani si sa aplice tehnicile.cred ca ar fi o experienta in plus de interactiune cu pacientii.un kinetoterapeut priceput trebuie sa stie sa-si consilieze bolnavii iar bietii batrani ar avea un dublu castig.
  b)interesant CV-ul dl.profesor,dar cu siguranta a omis multe alte lucruri importante,din modestie.
  c)n-ar fi rau sa fie abordate si alte subiecte,tangentiale,dar care ii preocupa pe tineri in general:
  -cartile pe care le-ati citit in ultima vreme;
  -filmele care v-au impresionat(de exemplu:ce parere aveti despre APOCALIPTO,film cu mesaj rascolitor,ce elogiaza,zic eu,fortele latente,nebanuite si aproape supranaturale pe care le poseda fiinta umana si care ies la iveala in situatii critice;despre cruzimea poporului maias nu ma pronunt.civilizatia maiasa este totusi una care fascineaza posteritatea.apoi interpretarea geniala a lui Hoffman in CAPOTE sau VARSTA INOCENTEI care abordeaza dragostea absoluta.e un film plin de eleganta incepand cu decorurile,imbracamintea,replicile si atitudinea personajelor si terminand cu atmosfera de sfarsit de secol XIX.ecranizarea demonstreaza,ca si cartea de altfel, ca dragostea nu are nevoie de prea multe cuvinte;cei ce se iubesc comunica mai mult mental,fiind jumatati ale aceluiasi intreg.
  d)o alta problema:trebuie sa invatam sa privim.nu avem voie sa trecem nepasatori pe langa oameni si lucruri.bucurati-va de frumusetea orasului in care traiti.sunt atatea cladiri demne de admiratie,ce poarta in ele aroma trecutului,dar lasate intr-o paragina infioratoare.nu avem cultul pentru frumos,penru valoare,pentru vechi.pocim trecutul,il calcam in picioare,de dragul spoturilor si inoxurilor,conform sloganului contemporan:,,plastic is fantastic!”
  e)o ultima sugestie:punctele forte si punctele slabe ale invatamantului romanesc(pot sa incep cu cele slabe?):
  -punem accentul pe teorie si nu pe practica;
  -ne pierdem in mrejele detaliilor si nu vedem esenta;
  -nu stim sa lucram in echipa,ceea ce duce la individualism si la o crestere exacerbata a orgoliului personal;cu greu ii ascultam pe altii si rareori le dam dreptate;
  -nu se insista pe arta si cultura lumii,iar despre specificul romanesc ce sa mai vorbim…nu e sadit patriotismul in noi,nu stim sa ne sustinem punctele de vedere.invatam frazele altora fara a avea drept la replica sau comentarii.ne miram ca fug tinerii din tara la glasul ademenitor al sirenei(nu a lui Roaita,evident).
  ei…m-am cam intins cu scrisul(cursul sau discursul)-defect profesional.poate ca am umplut cu informatie redundanta acest blog,creat in alt scop.cam atat, ca incepe sa ma doara coloana.va urez tuturor(vorba unei ganditoare autohtone):DRUM DREPT SI LUMINA!
  ps:sa-ti traiasca CIOBANILA CARPATINUL(si eu iubesc cainii,pisicile si toate vietuitoarele flamande din lumea asta).ies ca mi se arde friptura si am populatie de hranit…

 2. narcis
  14 iunie, 2012 la 7:57 pm

  buna avem un ciobanesc carpatin femele si cautam mascul ptr imperechere
  0741922413 NARCIS

 3. Valentin
  15 iunie, 2012 la 2:52 pm

  De unde esti, Narcis? La Oradea sunt mai multi masculi, iar la Bucuresti si mai multi. Poti intra pe forumurile de carpatin sa mai gasesti informatii. Mult succes!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: