Prima pagină > KINETOTERAPIE > Încă un sait românesc, www.kinetoterapia.ro

Încă un sait românesc, www.kinetoterapia.ro


http://www.kinetoterapia.ro Aici găsiţi multe informatii interesante, este saitul asociaţiei kinetoterapeuţilor din Muntenia (APK), care este condusă de doamna profesoară Elena Căciulan, doamna doctor de altfel, pe care aţi putut-o vedea susţinându-ne cauza la nenumărate emisiuni de televiziune. Doamna Elena împreună cu deosebitele sale colaboratoare fac o mulţime de lucruri bune pentru această profesie. Intraţi pe sait şi vă veţi convinge.

Reclame
Categorii:KINETOTERAPIE
 1. pasztayzoltan
  25 martie, 2008 la 6:45 am

  OK sunt de acord , dar NU titlurile conteaza ci mana kinetoterapeutului si cati pacienti sunt multumiti dupa ce au fost tratati si Nu trimisi la interventii chirurgicale .
  Kinetoterapia , este tratamentul de baza in viata fiecarei persoane si nu medicamentele ( toxina botulinica) si mai ales descbinarea prin diferite interventii chirugicale care se mai practica la indicatia multor kinetoterapeuti .

  Spor la lucru in kinetoterapie , si dialog pe teme de interes a paciebntilor si nu dezbinare .
  Avem loc toti pe acest mapamond , Nu se vede sidin acest blog!!
  Cu stima Zoli

 2. Valentin
  25 martie, 2008 la 9:42 am

  Ai dreptate în legătură cu medicamentele şi cu titlurile. La fel şi cu mâna. Poate şi cu dezbinarea. Iar dacă pe acest blog nu se vede că avem loc toţi pe mapamond, îmi pare rău, dar vina trebuie să fie undeva la mijloc. Eu aş vrea să fie altfel… Iar cu dialogul, vezi că nu a propus nimeni niciun subiect, eu am încercat să dau câteva sfaturi pentru cei cu suferinţe lombare, nu ştiu câtă lume a descărcat documentul, deoarece am primit un singur comentariu de la Nelu. Aş vrea să se scrie mai mult, lucrurile să meargă mai „unse”, dar se pare că trebuie să mai aşteptăm. În altă ordine de idei să ştii că mi-ar plăcea mult să citesc un blog al tău, Zoli, care eşti o persoană mult mai cunoscută în această lume, de la care eu am învăţat multe (probabil voi mai învăţa), şi care de asemenea ai multe de spus. Ai putea să prezinţi dezavantajele toxinei botulinice sau orice alt lucru de actualitate. Ce zici, îţi faci blog? Noi te aşteptăm. Pariez că toţi cei care citesc acest comentariu ar vrea să intre pe blogul tău.

 3. pasztai zoltan
  6 aprilie, 2008 la 9:45 pm

  Valentin,

  No coment , doar un argument afirmativ despre toxina botulinica ! OK

  Botox-ul, Botox-ul cosmetic (toxina botulinica tip A) si Myobloc (toxina botulinica tip B) au fost asociate cu efecte secundare neplacute, printre care insuficienta respiratorie si uneori chiar moartea, conform FDA (Food and Drug Administration). Aceste reactii adverse pot aparea dupa diferite tratamente pentru variate afectiuni si doze.
  Reactiile amintite pot fi cauzate de supradoze, dupa cum raporteaza FDA intr-un comunicat bazat pe un bilant de securitate. Agentia subliniaza ca aceste reactii adverse nu sunt corelate in nici un fel cu defecte ale produsului.

  Efectele adverse au fost detectate atat la folosirile aprobate cat si la cele ilegale. Cele mai neplacute evenimente raportate au fost paralizie infantila in cazul tratamentului pentru spasticitatea membrelor – acest tip de tratament nu este aprobat de FDA.

  Se pare ca toxina s-a raspandit departe de locul injectarii si ca simptomele sunt asemanatoare cu cele din botulism, incluzand disfagie, probleme respiratorii si slabirea fortei musculare.

  FDA spune ca nu se recomanda medicilor sa prescrie produse pe baza de

  Botox.

  FDA face acum o recenzie a studiilor clinice facute de companiile de medicamente. Agentia revizuieste si efectele adverse raportate in urma campaniilor de marketing. Cand recenzia va fi completa, FDA va publica aceste concluzii, precum si recomandatii finale si va implementa noi reguli, daca este cazul.

  http://www.medicalnewstoday.com

  In ceea ce priveste restul provocarii >!??!

  Toata stima pentru colegi ca tine si multi altii care fac cinste noua si kinetoterapiei si aveti cuvantul in viitor in toate problemele spinoae al kinetoterapiei.
  Poate experienta si siguranta in ceea ce priveste kinetoterapia pot si eu sa intervin cu cate ceva .

  Nu doresc sa devin star in afirmatii pe diferite bloguri ci un specialist in ceea ce priveste rezultatele finale ale actiunii kinetoterapiei corect aplicate la cazul dat !!
  De altfel cred ca tu stii acest lucru,

  Sper sa apara in curand o alta cartulie despre sau sub semnatura mea

  In ceea ce priveste viitor , raspunsul vei primii in particular deocamdata

  Doresc dezbateri pe orice tema la concret si nu la general .chiar si pe acest blog .daca nu va deranjeaza OK !
  Sanatate si tot inainte kinetoterapeuti!!
  cu drag si stima Zoltan Pasztay

 4. Valentin
  10 aprilie, 2008 la 1:23 pm

  Dragă domnule conferenţiar, statutul de star în lumea kinetoterapiei îl aveai încă înainte de a scrie pe vreun blog. Pentru că ai învăţat pe mulţi ce înseamnă kineto practic. Mulţumim pentru informaţiile legate de toxina botulinică şi sper să citim cât mai repede şi noua carte. În altă ordine de idei am spus încă de la început că îmi propun să discutăm anumite subiecte concrete. Încă mai sper să facă cineva propuneri, eu voi juca deocamdată doar rolul de gazdă, chiar dacă am mai postat câte ceva pe anumite subiecte.

 5. Bilha Claudia
  8 noiembrie, 2008 la 3:16 pm

  In kinetoterapia romaneasca este mult de lucru:
  – este necesara elaborarea de ghiduri si protocoale generale (tip algoritm) ce vor sluji apoi practicianului ca sistem de referinta pentru individualizari,
  – este binevenita si prezentarea de caz (cu particularitati) din partea kinetoterapeutului,
  – sunt utile si lucrarile de sinteza pe serii de cazuri ale practicienilor.

  Societatea Romana de Kinetoterapie (SRK)
  „Kinetoterapia”, revista a SRK

  Cand vor exista acestea, vom comunica mai eficient.
  Succes!
  Voi transmite aceste propuneri si site-ului prieten

 6. Valentin
  8 noiembrie, 2008 la 10:44 pm

  Stimată Claudia,
  Toate astea există deja, Federaţia Română a Asociaţiilor de Kinetoterapie, câteva asociaţii regionale active, Revista română de Kinetoterapie are vreo 20 de numere şi aşa mai departe, plus că suntem afiliaţi la WCPT. Ca să aflaţi mai multe intraţi pe http://www.fuko.ro. Cât despre comunicare, poate că nu e prea eficientă, dar îmi doresc să mai am în blogroll nişte kinetoterapeuţi. Deocamdată suntem doar doi. Oricum mulţi oameni s-au regăsit prin intermediul acestui blog aşa că la implinirea unui an nu pot decât să mă declar extrem de mulţumit. Aproape 20.000 de vizitatori înseamnă ceva pentru o profesie ca a noastră, chiar dacă mai scriu eu şi alte lucruri aici şi se mai intră şi pe alte subiecte. Sunt de acord cu prima menţiune, celelalte două de preactică deja de multă vreme, chiar dacă nu neapărat în forma hiperstandardizată cum ar fi mai bine. Mulţumim de urări, tot succese vă doresc şi eu. Şi vă mai aştept cu comentarii.

 7. Pasztai. Zoltan
  11 octombrie, 2009 la 11:47 pm

  Stimati colegi
  Revenind la ideea de mai sus , chiar discutam la cursurile de master , in aceste zile despre viitorul profesiunii si cu exemple concrete pe cazuistica ( din traumatologia sportiva)
  Nu cred ca este neaparat necesar sa facem noi ghiduri si protocoale de recuperare , pentru ca sunt scoli pe genunchi cum e (Stone clinic knee() sau in germania ( knie schule ) si altele etc , avem exemple , totusi programele lor nu pot fii aplicate uniform !
  Individul , cazul dat si tehnica operatorie , si multi alti parametrii pot fii diferiti
  E necesar creativitatea personalului care deserveste cazul , medicul specialist traumatolog ortoped , recuperator, kinetoterapeut, fizioterapeut, (OT cu ortezarea si carjile speciale),
  Poate vom reusii o dezbatere pe acesta tema
  PZ.

 8. 1 noiembrie, 2010 la 11:41 pm

  Avicenna(medical orientului) spunea ,,Daca oamenii isi exerseaza corpurile prin munca si miscare la moment potrivite , ei nu vor mai avea nevoie nici de medici, nici de remedii’’’ insa cati asculta acest sfat. Abia dupa ce ii cuprind disperarea recurg la un kinetoterapeut. Si mamele ar trebui sa inteleaga ca o viata sanatoasa nu duce decat la un copil sanatos.
  Aveti incredere in oameni pregatiti pentru astfel de terapii.

 9. Valentin
  3 noiembrie, 2010 la 12:27 pm

  Avea dreptate nenea Abu Ali ibn Sina…

 10. seti
  3 noiembrie, 2010 la 12:54 pm

  Cat adevar in cele scrise aici. Numai parintii stiu ce inseamna disperarea cand copilul e bolnav. Si eu sunt parinte si ma straduiesc sa-mi tin copilul in forma maxima fizica si psihica. Pentru asta sunt necesare preocupari privind nutritia sanatoasa, sportul sau macar miscarea zilnica; la acestea se adauga conditii normale de viata, o stare de bine, de echilibru si securitate psihica. Copilul meu e centrul universului meu si stiu ca asta simt toti parintii.

 11. julliana
  20 mai, 2011 la 6:29 pm

  buna sunt yryna…zis …julliana

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: