Prima pagină > KINETOTERAPIE > CONGRESUL DE KINETOTERAPIE

CONGRESUL DE KINETOTERAPIE


Federaţia Română a Asociaţiilor de Kinetoterapie organizează cel de-al VI-lea Congres de Kinetoterapie în perioada 16-19 octombrie 2008, la Moneasa, judeţul Arad.

Reclame
Categorii:KINETOTERAPIE
 1. Pasztay Zoltan
  13 iulie, 2008 la 2:23 pm

  Hello, OK, se anunta Congressul !
  Dar…… cum am prevenit deja sa ne intalnim sa …. comentam …….
  Iar facem doar unii , iar vom fii numai noi cativa care de 10 ani mentinem cumva kinetoterapia la nivel de facultate si de absolventi fara latceva nou .
  Congresul National de Kinetoterapie , nu consta doar in atat si doar in legi si secrete !!
  Munca in echipa pentru organizarea partii esentiale , adica profesionalul sa nu lipsesca la acest congres .
  Iar de consumat si dansat se poate ori unde si cu oricine !!!!
  De discutat despre adevarata kinetoterapie ( greselile , legislatia, eurovarianta PT -lui, rolul , viitorul KT, dar si prezentul kinetoterapiei, a celor care practica , personalitati in Kt care mai pot misca ceva ), trebuie inainte de congres si invitati concret persoane cu statut in kinetoterapie .
  Rolul si viitorul depinde , de ceea ce a fost si este inca !!
  Nu putem pornii cu o pagina alba goala doar de cand exista facultati de Kt . si primii adevarat denumiti doar de multe ori fara statutul de kineto terapeuti licentiati .
  Programa si invitatiile trebuie corelate si rezolvate si sub acest aspect , dupa parerea personala a mea .
  Astept cu nerabdare alte idei bineinteles a kinetoterapeutilor care practica aceasta meserie si nu doar teoretizeaza .
  Mult succes de acum Congresului de Kinetoterapie !
  Cu stima Zoltan Pasztay

 2. Carmen
  22 iulie, 2008 la 2:15 pm

  Buna, ma numesc Carmen sunt din Bacau si va felicit pt acest site. Eu am absolvit fac. in 2005 si sunt interesata de acest congres. Sper sa se lamureasca odata ce inseamna kinetoterapie si cit de important este acest domeniu pentru medicina si sa nu mai fim nevoiti sa ascultam toate comentariile nefaste la adresa noastra a Kt-lor. La Bacau inca ne confruntam cu termenul de „”masaj”” cand se vorbeste de kinetoterapie , de specialisti in recuperarea medicala, ca pina la urma asta suntem. Imi pare bine ca am gasit site-ul vosru ca sa ne confruntam parerile si sa incercam sa facem ceva concret pentru viitorul nostru. pa pa

 3. Carmen
  22 iulie, 2008 la 2:17 pm

  As vrea sa ma inscriu in asociatia kinetoterapeutilor din Romania. Stie cineva cum trebuie sa procedez.

 4. aura
  5 august, 2008 la 1:47 pm

  cu cine pot lua legatura pt participare la congres?

 5. 9 august, 2008 la 3:55 pm

  Draga Carmen ,
  Kinetoterapia Pe scurt este o parte a medicinii fizice ( mai pe larg putem discuta in alte conditii ). Lansam invitatia si colegilor tai de la Bacau .
  Iar masajul e ceva aparte un mijloc , de multi considerat un subsistem mai bine zis o disciplina , si o forma de placerea acordata pacientilor si usor de insusit ceea ce este foarte important ,
  Este agreat din fericire si din pacate de multe ori gresit ( in neurologie infantila si adulta !!) in loc de KINETOTERAPIA CORECTA TINTITA SI ADEVARATA ( adica la nivel de Bacau este in slavi si felicitari colegei prof univ Dr Marza Doina ) dar nicintr-un caz , nu se confunda cu acesta kinetoterapia si facultatati9le de kinetoterapie :
  ca atare sau pregatirea unilaterala a studentilor ) !!
  Stiu ca multi dintre cei care vin sau absolva aceasta facultate , vorbesc doar de masaj !!!!! Din pacate este o mica difernta sau chiar mare diferenta //
  Adica , parerea mea personala Ca si cadru didactica , care ma consider si unul din cei care este Fondatorul Celor Trei Centre de Kinetoterapie din tara ( Oradea , Bucuresti si Bacau 1992 ) este ,>> Cu totii avem o inclinatie , un hobby , o disciplina care ne place mai mult , pe care ne specializam , pe care o raspandim etc !!!!
  La Bacau , poate mai mult cei de acolo se inclina spre disciplina Masaj, somato –, tehnici de miotensyv care am absolvit si eu la ei , dupa scoala din Grenoble ( au sesizati si altii ) la Bucuresti prin stimata doamna dr Foza , studentii se inclina spre abordarea mai amanuntita a recuperarii afectiunilor coloanei , a axului central ( atitudini deficitare, de cifoza, lordoza, scolioza etc !!) .
  Iar scoala Oradeana doreste sa cuprinda in adevarata acceptiune ( la cursurile de zi si la cursurile MASTERALE ) Kinetoterapia ca si Stiinta CU domeniile de baza ca :::( Neurologia infantila, pediatrica adica reeducarea neuromotorie dupa – ESI, neurologia adulti, afectiunile posttratumatice si postraumatice la sportivi, formele de profilaxie cu teste etc , reabiliatrea dupa afectiuni cardiovascular si respiratorii , problematica de neuitat a varstnicului , gerontologia si cele reumatice, recastigarea cunostiintelor in domeniul ginecologic si metabolic, activitatile motrice adaptate, etc ) Nemaivorbiind ca avem si noi colegi foarte bine pregatiti si in tehnicile masajului care este o disciplina in cadrul planului de invatamant
  Noi asteptam sa te hotaresti si sa te inscrii , sau sa colaborezi cu noi in oricare domeniu care doresti .
  Cu Drag
  Conf univ dr Zoltan Pasztay.

 6. Radu
  9 august, 2008 la 10:22 pm

  Ar fi binevenit daca la acest congres ar putea participa majoritatea kinetoterapeutilor si pr.-lor CFM pentru a lamuri pe langa probleme de specialitate si unele legate de legislatie, locul kinetoterapeutului intr-un spital. rugam trimiteti invitatii.

 7. Valentin
  10 august, 2008 la 12:24 am

  Sunt complet de acord, Radule. Invitaţia o poţi descărca direct de aici. Se vor discuta majoritatea problemelor menţionate de tine. Te aşteptăm.

 8. 12 august, 2008 la 10:15 pm

  Radu, , veniti , s invitai sau chemati colegi de breasla sa facem un alt tip de congres decat cele , pe care poate si Eu cu Mirela si Cu Vasile am imaginat ,
  Suntem perfect de acord cu noutatle i dar … aveti grija !!!pana unde va intindeti cu profesionalismull
  Specialitatea ……. in domeniu si alte minuscule ala ZOLI !!
  Adica , sa Vorbim limba KINETO de pe………
  OK OK OK
  Vom fii mereu impereuna !
  Hello Kineto , CFM , de de mult !
  Pentru mine totul este o tabula rasa si o noutate chiar daca acum am primit cateva carti din USA , la zi ,
  Dar Nu acesta este baza Nu acesta conteaza ,
  Discutiile pentru ….
  VIITORUL KINETOTERAPIEI
  DORIM O UNITATE A CELOR CARE PRACTICA ACEASTA PROFESIE>
  KINETOTERAPEUTI *UNITIVA # !
  ZOLI Pasztay

 9. 17 septembrie, 2008 la 7:30 pm

  Revenim cu rugamintea
  Toti care sunt intresati de noutatile din kinetterapie , recuperare medicala de orce nivel si domeniu, mijloace moderne de kieto si recuperare de dotare a cabinetelr,legislatie, si altele sa se hotareasca si sa fie alaturi de noi cu sau fara lucrari atat la Conresul de la Moneasa di n16 -18 oct cat si la Timisoara la work shopul si congresul din 7 – 9 noembrie.
  Invitatiile se pot primii si de la subsematul
  Europa ar nevoie de unitate si profesnalisti si in acest domeniu !
  Hai sa pornim cu totii un pic mai hotarat si cu idei folositoare.
  Chiar aici asteptam, intrebarile si problemele voastre sa dezbatem la aceste intuniri foarte important si de calibru din aceasta toamna pentru viitorul domeniului.

  Conf univ dr. Zoltan Pasztay

 10. Oana
  27 septembrie, 2008 la 9:55 am

  Hello la toata lumea!
  Eu am terminat FKT la Timisoara, anul trecut, in 2007.Ma intereseaza si pe mine congresul de la Moneasa.Se poate sa primesc niste detalii de genul: tema congresului, program detaliat(ora si ziua inceperii). Am vazut invitatia postata pe site si scria acolo ca taxa de inscriere trebuie trimisa pana in 15 septembrie. Daca vreau sa particip pur si simplu, fara vreo publicatie, ma mai pot inscrie?
  Am mai vazut in unul dintre comentarii ceva despre asociatia kinetoterapeutilor. Avem asa ceva in Romania /:)?

 11. Valentin
  27 septembrie, 2008 la 8:22 pm

  Ciao. Pentru participare sun-o pe doamna Mirela Dan, ai numerele ei pe invitaţie. Da, avem o asociaţie, ba chiar mai multe, chiar un FRAK. Suntem membrii WCPT. Pentru început intră pe http://www.fuko.ro.
  Te aşteptăm la Moneasa.

 12. mia
  30 septembrie, 2008 la 4:48 pm

  buna ziua…am si eu o mica intrebare se mai pot face inscrieri pt congresul de la moneasa???

 13. mia
  30 septembrie, 2008 la 4:49 pm

  nu vreau sa prezint….stiu ca taxa este 150 ..si cand incepe ???de pe 16 sau 17 oct???

 14. Valentin
  30 septembrie, 2008 la 9:39 pm

  Numai doamna Mirela Dan poate să-ţi spună exact, ştiu că trebuia să facă un document cu numărul de persoane care participă. Ia-i numerele de telefon din invitaţie (dacă nu o ai o descarci de aici) sună şi vei vedea imediat cum stă treaba.

 15. mia
  30 septembrie, 2008 la 9:51 pm

  MULTUMESC FRUMOS

 16. CRISTEA LIGIA
  2 octombrie, 2008 la 11:30 am

  cum putem sa aflam mai multe date despre congresul din 16-19 octombrie

 17. ligia
  2 octombrie, 2008 la 11:32 am

  pot sa participe si studenti?

 18. Dinu Laura
  6 octombrie, 2008 la 8:17 pm

  Buna ziua, sunt kinetoterapeut in cadrul spitalului de urgenta din galati, de curand am auzit de acest congres si as fi curioasa sa stiu temele abordate pana la al VI- lea congres.

 19. Valentin
  6 octombrie, 2008 la 10:47 pm

  Bună! Nu mai ţin minte toate temele din memorie, dar ştiu că la primul s-a vorbit despre intrarea noastră în WCPT, iar la următoarele în general despre legiferarea profesiei de kinetoterapeut şi alte probleme ale profesioniştilor din acest domeniu. Intră şi pe http://www.kinetoterapia.ro, acolo găseşti nişte noutăţi interesante.
  Un alt sait pentru tine, http://www.fuko.ro.
  Citeşte-le. Toate cele bune!

 20. Ioana
  8 octombrie, 2008 la 12:25 pm

  Buna. Ma intereseaza cand vom putea face si noi doctoratul in kinetoterapie ?

 21. 8 octombrie, 2008 la 11:27 pm

  O parere personala , in acest moment si peste 30 de ani vechime in domeniu
  La noi in tara , va fii cam greu ( inprevizibil )
  Dupa mine nu e necesar sa faci recuperare si sa fii profesional remarcat , mai degraba cele 8 cursuri de baza pentru un mare terapist
  Doctoratul este necesar pentru cei care sunt in invatamantul superior cadre .didactice . sau pentru cei care vor sa se lauda cu titlul de DR DR DR . in fata numelui !!!
  Poate cu timpul cu multa rabdare, dar si munca profesionista in domeniu si daca punem umarul si redresam procesul acesta de tip Bolognea, acceptat asa de usor , la nivel de minister, fara sa se stie realitatea din teren a aceste profesii .
  Daca redresam legislatia in domeniu , poate si atitudinea in invatamantul superior la nivel de ..cadre si universitati , competente , .!!
  Succes la doctorat !
  Z P<

 22. Dragan Savian
  20 octombrie, 2008 la 9:01 pm

  Va salut stimate Domnule Profesor Pasztay! Salutarile vin din Franta si nu din Tg. Mures cum v-ati fi asteptat! Da sunt aici de 5 luni si daca vreti (de asemenea ma adresez colegilor kineto romani) sa impartasim ganduri, va astept!
  Cu stima si respect ,
  Drd. KT Pr. Dragan Savian

 23. 21 octombrie, 2008 la 9:11 pm

  Felicitari si imi pare bine ca ai intrat !
  Povesteste despre tot ce consideri ca e binevenit pentru noi toti care suntem de la student pana la cadre care predau .

  Numai BINE
  Cu stima Zoltan PaszTay

 24. Dragan Savian
  27 octombrie, 2008 la 12:39 am

  Buna ziua tuturor,

  Nici nu stiu cu ce sa incep! Nici nu stiu daca ar trebui sa incep fiindca nu m-as mai opri! Sunt bulversat si coplesit totodata de complexitatea actului de recuperare medicala la a carui aplicare particip. Il gasesc complex fiindca se contopesc cunostitele teoretice cu cele practice si cu tehnologia din domeniu. Sunt sigur stimate D-le Pasztai ca stiti cum se „lucreaza” in clinicile din Franta si nu numai aici! Parerea mea este sa fiu intrebat concret si eu o sa incerc sa va raspund in limita scurtei mele exeriente de aici. Nu pot raspunde la intrebari care privesc activitatea cadrelor didactice (deoarece lucrez intr-o clinica de reeducare functionala – CRF – si nu intr-o clinica universitara), ci strict la probleme de organizare a platoului tehnic de lucru, la „stiluri” de lucru- tehnici, metode, aparatura si nu in ultimul rand despre protocolul adoptat de catre „masso-kinesitherapeute” de la primirea pacientului in grija pana la iesirea acestuia din clinica. De asemenea alte subiect ar putea fi discutii despre sistemul francez de invatamant ( apropo ei nu sunt licentiati!?- au scoala de MK), cum poti profesa in Franta ca si kinetoterapet,ce „pretentii” sunt in ceea ce priveste scopul activitati de recuperare in Franta, posibilitati de perfectionare continua ( reviste de specialitate) sau alte subiecte propuse de colegi sau de cei interesati.
  In speranta ca aduc ceva nou

 25. Dragan Savian
  27 octombrie, 2008 la 1:07 am

  Buna ziua,

  Va multumesc pentru felicitari! Adevarul e ca m-am luptat cu morile de vant ca sa ajung aici !!! Ce suntem noi birocrati dar ce sunt ei!
  Nici nu stiu cu ce sa incep! Nici nu stiu daca ar trebui sa incep fiindca nu m-as mai putea opri!
  Sunt bulversat si coplesit totodata nivelul dotarilor materiale ale clinicii si de complexitatea actului de recuperare medicala la a carui aplicare particip.
  Il gasesc complex fiindca se contopesc cunostitele teoretice cu cele practice si cu tehnologia din domeniu. Sunt sigur stimate D-le Pasztai ca stiti cum se „lucreaza” in clinicile din Franta si nu numai aici! Sunt sigur de asemenea ca sunt colegi care au vazut si ei ce insemna tehnologia in domeniu. Nu cred ca au experienta integrarii in stilul de lucru propriu oricarei clinici de recuperare functionala franceze, si ma refer aici la conceptiile kinetoterapeutilor francezi in ceea ce priveste actul de recuperare.
  Parerea mea este sa fiu intrebat concret si eu o sa incerc sa va raspund in limita scurtei mele experiente de aici. Nu pot raspunde la intrebari care privesc activitatea cadrelor didactice (deoarece lucrez intr-o Clinica de Reeducare Functionala – CRF – si nu intr-o clinica universitara), ci strict la probleme de organizare a platoului tehnic de lucru, la „stiluri” de lucru- tehnici, metode, aparatura si nu in ultimul rand despre protocolul adoptat de catre „masso-kinesitherapeute” de la primirea pacientului in grija pana la iesirea acestuia din clinica. De asemenea alte subiect ar putea fi discutii despre sistemul francez de invatamant ( apropo ei nu sunt licentiati!- au scoala de MK), cum poti profesa in Franta ca si kinetoterapeut,ce „pretentii” sunt in ceea ce priveste scopul activitati de recuperare in Franta, posibilitati de perfectionare continua ( reviste de specialitate) sau alte subiecte propuse de colegi sau de cei interesati.
  Pe curand, in speranta ca voi avea informatii interesante !
  Savian Dragan

 26. 28 octombrie, 2008 la 10:43 pm

  Buna ziua ,
  Multumirile mele personale , dar cred ca si a colegilor ca esti primul coleg mai cu entuziasm sa ne scrii despre activitate di Franta .
  Eu cunosc unele aspecte dar sigur cele pe care ai intimpinat mai putin .
  Noi Nu vrem ceva special . Chiar mai mult , Te rog sa fii degajat si povesteste activitati mai interesante a scolii franceze de practician .
  Aspecte din actul recuperator la concret si comparativ cu cele cunoscute de la noi .
  Sa vedem mai clar in UE de ce nu suntem totusi intre cele 500 de universitati, cand cunostiintele multora dintre voi absolven\tii plecati depasesc pe a celor de acolo, ( de masso kinesi….!!)
  Te las sa ne dai unele aspecte comparative .
  Sunt recunoscator si multumim anticipat de orice interventie a Ta .
  Multa sanatate si la mai mare
  Cu stima Zoltan Pasztay

 27. Valentin
  28 octombrie, 2008 la 11:17 pm

  Stimate domnule Drăgan,
  Vă mulţumesc şi eu alături de distinsul meu coleg şi de ceilalţi cititori ai blogului pentru dorinţa de a ne împărtăşi din experienţa dumneavoastră. Aştept să văd ce întrebări vor pune ceilaţi colegi de breaslă, cele ale domnului Pasztai sunt ca întotdeauna la concret şi legate de aspectele practice ale profesiunii noastre. Una dintre primele mele întrebări este dacă avem nevoie de licenţă de liberă practică în kineto pentru a profesa în Franţa şi eventual dacă a noastră e recunoscută la ei.
  O să mai formulez şi altele.
  Până atunci numai bine, bucurie şi multe succese.
  Valentin

 28. Dragan Savian
  29 octombrie, 2008 la 8:18 pm

  Va salut !
  Scuze de rigoare pentru Dl. Pasztai ca incep cu raspunsurile in ordine inversa astazi!
  Raspund intrebarii Domnlui Valentin : diploma de licenta romana trebuie sa fie recunoscuta de catre MEC roman. Exista un departament la Bucuresti CNRED (Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor) in cadrul MEC care echivaleaza diplomele. Pentru acest lucru trebuie facut un dosar (adresa ww.edu.ro) Cauta rubrica : Informatii despre: Echivalre diplome.
  Incepe ” GREUL” ! Dupa ce obtii certificatul de echivalare, faci alt dosar „Dosar beton” pe care-l trimiti (ex: Paris) pentu a obtine „L’ autorisation d’exercice” trad. : autorizatie de exercitare a meseriei, adica actul care-ti da voie sa practici meseria de MK pe teritotiul fancez. Daca ajungeti in stadiul acesta, ma contactati pentru informatii. Pana aici costa 200 euro!!! Glumesc!.
  Ok! Dar nu ma supar totusi…!!! Glumesc si acum!
  Deci, stimate coleg Valentin, raspunsul la intrebarea d-voastra este : DA este nevoie de autorizatie! Cunoasterea limbii este obligatorie, fiindca exista un examen de limba franceza care trebuie trecut.
  Atat pentru azi . Voi reveni. Va multumesc!
  Sa auzim numai de bine!
  Savian Dragan

 29. Dragan Savian
  29 octombrie, 2008 la 9:02 pm

  Buna seara,
  Nu am putut rezista tentatiei de a raspunde tot astazi si intrebarii Dlui Pasztai!
  De ce nu suntem intre cele 500 de universitati europene cand cunostiintele multora dintre noi absolventii plecati depasesc pe a celor de aici?
  Va impartasesc, Dl.Pasztai, parerea mea personala: pentru ca venim din Romania! NOI am invatat de la Ei si nu Ei de la NOI! Oricum francezii sunt mult mai patrioti decat Gigi Becali in Romania! Fiti atent: carja engleza (trad: canne anglaise) spun ca nu este engleza! Varianta lor este ca un francez a inventat-o si ca englezii le-au furat patentul si au brevetat-o. Asadar au trebuit si ei sa faca ceva si au inventat carja canadiana. Deci este canadiana !Tara francofona! V-am dat acest exemplu, fiindca vreau sa arat ca nu este chiar asa cum crede lumea. Ei au fost , sunt si vor fi bomboana de pe tort a Europei! Ca ei, nimeni! Tardieu este cel mai tare! Asa gandesc 99 % dintre francezi si cred ca nu ma insel. Ei nu accepta comparatii profesionale. Ei nu cumpara aparatura englezeasca sau americana ci doar de productie autohtona. Deci iubesc brand-urile nationale! Nu numai cu romanii se intampla asta, ci si cu spaniolii. In Franta in ceea ce priveste kinetoterapia te poti afirma doar daca lucrezi in propriul tau cabinet de recuperare – „en liberal „, adica pentru tine insuti, si-ti castigi astfel clientela. AICI conteaza cunostintele si supraspecializarile obtinute in Romania! In sistem public poti rezista daca ai o pregatire mediocra. In sistem privat (la patron) iti trebuie ceva mai multe cunostinte, iar in sistem ” en liberal” iti trebuie CURAJ !
  Voi reveni!
  Sa auzim numai de bine!
  Savian dragan

 30. Dragan Savian
  29 octombrie, 2008 la 11:23 pm

  …. am putin timp, mai scriu!
  Ma intreb: oare este buna atitudinea francezilor?; gratie acestei atitudini au ajuns unde au ajuns?; si-mi raspund: DA! Este buna! Este normal sa o aiba! Au caracter! Este ceea ce noua ne lipseste! Eu personal am asteptat schimbari 9 ani in Romania si nimic. Ba mai rau! Nu spun ca raman aici , voi vedea. Dar nu ma intorc sa vad cum statul roman isi bate joc de mine si de breasla mea. Suntem niste sclavi pe propria plantatie! Nu guvernul roman e de vina, ci noi care nu avem constiinta datoriei fata de activitatea pe care o prestam-actul de recuperare, suntem noi care nu avem curaj sa intervenim si sa schimbam ceva si suntem tot noi care ne ascundem dupa deget si ne batem cu pumnul in piept strigand : eu sunt mai „tare” decat tine! Sunt revoltat ca nu pot spera ca va fi asa ca si aici in Romania! Sunt revoltat de nepasarea ce ne acopera, de neputinta in care ne aflam. Ei de ce pot si noi nu ? Pentru ca au legi care se aplica! Ex:eu platesc 180 Euro pe an la Ordinul MK din Franta-institutia care reprezinta kinetoterapeutii in parlamenul francez. O groaza de bani! Ii dau fiindca sunt obligat dar nu-mi pare rau.Ma stiu protejat de lege si reprezentat! Da, este adevarat! De aceea Franta are 1 MK la 100 de locuitori! De aceea sunt disponibile 1000 de posturi de MK pe piata muncii! In Romania tanarul absolvent este somer cu licenta! Este norma? De ce nu suntem acolo unde ne este locul? Dar cine a spus ca trebuie sa fim acolo? Avem o impresie prea buna despre noi! Intai sa demonstram si apoi sa ne cerem drepturile! Aici se lucreaza, se face cercetare! Ce loc dorim noi cand nu avem nici hartie igienica in spitale? Apropo: in clinica unde lucrez se consuma cam 100 de kg de harte igienica pe zi ! Este consumul alocat unui spital judetean romanesc pe o luna!
  Problema este mentalitatea noastra! Solutia daca o cunoasteti, spuneti-mi-o si mie! Eu nu am gasit-o!
  Am sa intru in detaliile specifice in viitoarele comentarii, asta daca se mai doreste.
  Toate cele bune!
  Savian Dragan

 31. Valentin
  8 noiembrie, 2008 la 10:32 pm

  Salut, domnule Savian! Nu am avut nici eu timp să răspund la acest mesaj, iar cât despre feedback, nu vine întotdeauna aşa cum ne-am dori. Aşa este, din păcate, mentalitatea e problema, comoditatea balcanică din ale cărei dulci mreje nu scăpăm… Il dolce far niente… La noi vând infirmierii medicamente de nu le mai rămâne nimic bolnavilor. Soluţia pe care o văd este să-ţi faci treaba ca şi cum ai fi neamţ sau eleveţian, să uiţi că îţi place partea dulce a vieţii. Să ai opinii, să nu stai după cum bate vântul, într-un cuvânt să te implici. Iar statul îşi bate joc de toată lumea, nu numai de noi. Mai sunt şi o mulţime de interese de sens contrar kinetoterapiei, de cele mai multe ori absolut aiurea. Iar în legătură cu cerutul drepturilor, mi-ar plăcea să vă pot contrazice. Dar n-am cum, evident întâi se demonstrează. O soluţie nu poate însă veni decât de la fiecare dintre noi, prin schimbarea mentalităţii la nivel personal, prin implicare. Îmi amintesc că acum trei ani organizam un tur ciclist pentru promovarea kinetoterapiei. Am pornit cu un elan fenomenal şi am avut un oarecare succes, adică am ieşit cu tricouri albe pe care scria „mişcarea înseamnă viaţă” sau ceva de genul ăsta spus însă un pic mai complicat. M-am simţit implicat, de fapt ne-am simţit implicaţi, a fost ceva, s-au oprit toate maşinile din Oradea ca să trecem noi. Mi-ar plăcea să organizăm mai multe acţiuni de felul ăsta, numai aşa vom putea atrage atenţia asupra breslei noastre. Din punct de vedere al implicării, fără să mă laud, mă simt bine. Adică liniştit. Am participat la multe acţiuni de voluntariat în cea mai mare parte organizate de mine pe vremea când eram preşedinte executiv la Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor. Ieşiri cu bolnavii în oraş de ziua persoanelor cu handicap sau la Zoo, ori la plimbări prin Oradea pe „Corso”. Am însă impresia că în ultima perioadă asemenea acţiuni nu mai au ecou. Dar vine ea primăvara şi îi dăm iar drumul. Aş vrea însă să se implice şi alţii. Nu numai din Oradea. Cred că la nivel naţional ar trebui să existe nişte acţiuni bine gândite şi bine sincronizate. Oricum vom mai vorbi despre asta, pentru că trebuie să facem mai multe. Neapărat.

 32. 28 decembrie, 2008 la 11:24 am

  STimate Dragan Savian si Valentin Sarac

  Dezbateti un lucru extraordinar , dar Nu la fel., Nu la Concret de TOT !!!!
  Ceva lipseste . ??????
  Adevarul practicianului , adevarul kinetoterapiei care UNII ne-u promis de cand Vali erai Studentul meu !!!, adevarul care…. care ………sufera , adevarul celor care asteapta , adevarul celor care ne asculta , documentatia, promtitudinea , cercetare , nivelul revistelor si altele .
  Avem sansa sa corectam incet incet , macar prezenta , punctualitatea si nivelul profesional , Nu fata de Francezi ci fata de pacientii nostrii cu care muncim zi de zii
  Un An Nou cu multe realizario pe acest #Palier #, NU un FUKO care este ci unul profesional !!!
  Cu deosebita consideratie pentru toti care accepta Kinetoterapia Moderna
  Zoltan Pasztay

 33. 29 decembrie, 2008 la 6:58 pm

  Kionetoterapia , sau Terapia prin miscare ,

  Realizarile anului 2009 vor fii doar prin projecte, si parctic si prin dialog
  Altfel NU Concep KIneto Modern la ZII
  Va imbratisez cu drag
  Zoli P,.

 34. lucian
  16 ianuarie, 2009 la 11:09 pm

  as vrea sa stiu ce am nevoie pt eliberarea atestatului de libera practica am inteles ca :
  Acte necesare eliberarii Autorizatiei de libera practica medicala pentru personalul sanitar cu studii superioare (licenta) – pentru specialitatile conexe actului medical: biochimist, biolog, chimist, fizician, fiziokinetoterapeut, psiholog, logoped, sociolog, profesot de cultura fizica medicala, tehnician aparatura medicala
   cerere tip
   copie dupa actele de studii – diploma eliberata de o intitutie de invatamant medical acreditata in conditiile legii
   adeverinta din care sa reiasa specialitatea, gradul profesional, vechimea in specialitate, numarul Ordinului MSP de confirmare in specialitate
   certificat medical TipA5 – eliberat de ambulatoriul de specialitate al spitalului
   cazier judiciar
   avizul Colegiului Biochumistilor, biologilor si chimistilor din Romania, daca este cazul
   copii dupa certificatul de casatorie, sentinta de divort – daca este cazul
   copie dupa decizia de pensionare si dupa certificatul de nastere – pentru pensionari
   copie dupa certificatul de competenta obtinut conform normelor in vigoare (homeopatie, acupunctura, echografie, etc.)

  cine imi explica punctele 3, 6 ,8
  va multumesc

 35. 18 ianuarie, 2009 la 11:48 pm

  Stmati colegi ,
  Pot sa va informez de primele realizari pe plan profesional al kinetoterapeutilor din Oradea
  In data de 17 ianuarie la Baile 1 Mai , jud Bihor in cadrul Spitalului Clinic De Recupoerare Baile Felix sectia copii , s-a tinut un woork shop inernational , despre recuperare copiilor cu disabilitati prin metoda , conceptul -Vaclav Vojta -prezentat de membrii de la Asociatia profesionala Vojta ,
  Au fost prezenti kinetoterapeuti din tara vecina Ungaria , cadre si studentii de la masterat de la Unversitatea Oradea , FEFS , Kinetoterapie , kinetoterapeuti din diferite centre ( Oradea, Cluj ,Sibiu, Timisoara, etc) din tara, membrii FUKO .
  Au fost prezenti in mare numar si colegi, medici din aceste centre .
  A fost o manifestare reusita si cu multe informatii din domeniul recuperarii neuromotorii si a neuropediatriei actuale si moderne .
  Multumim tuturor si pe aceasta cale .
  Dorim in continuare si alte manifestari de acest gen .
  Sa auzim numai de bine.
  Conf Univ. dr Zoltan Pasztay

 36. CRISTINA
  11 februarie, 2009 la 9:35 pm

  buna…..m-am bucurat enorm k am descoperit acest blog…..

 37. CRISTINA
  11 februarie, 2009 la 9:41 pm

  …..inteleg perfect ce se scrie aici si ma refer la unele impedimente pe care le intalnim zi de zi in practicarea kinetoterapiei, eu am terminat anul trecut kinetoterapia , acum lucrez in propriul meu cabinet, ce vrreau sa va mentionez, este k am avut pacienti carora medicul nu le-a recomandat kinetoterapie, desi pacientul necesita acest lucru, venind asa cum se spune din auzite…….nu pot sa cred k este posibil asa ceva……sper sa se faca ceva ptr noi, insa asta e adevarat depinde si de noi……..cu placere si mult interes as participa si eu la acest congres…VA MULTUMESC!

 38. 14 februarie, 2009 la 7:15 pm

  DA , Cristina
  daca esti destul de noua in viata de zi cu zi in activitate de recuperare sa stii ca nici nu e de mirare ca descoperi aceste normale dereglari
  Eu de 35 de ani intalnesc si am tot spus colegilor medici , si voi mai spune pana functionez in domeniu ca @@ Miscarea este cel mai bun mijloc de refacere de relaxare , si ca medicament @@

 39. daniela folodi
  24 februarie, 2009 la 11:35 pm

  ma bucur pentru am descoperit kinetoterapia ,acum citiva ani,am terminat facultatea de kineto la cluj,in prezent sunt la master,la oradea ,sunt foarte multumita ca am facut aceasta alegere,ma intereseaza sa studiez,sa aflu cat mai multe despre acest domeniu atat de vast.sunt profesori minunati care doresc sa ne impartaseasca din experienta acumulata de-a lungul anilor.sper ca la urmatorul congres sa putem participa si noi,la cluj parca s-ar sfii sa anunte in cadrul facultatilor despre congresele kineto.ma bucur ca am descoperit acest blog.pe vineri la cursuri

 40. 15 martie, 2009 la 5:05 pm

  O zi buna
  O primavara fericita si cu realizari !
  Revin , si felicit kinetoterapeutii activi pe diferite bloguri.
  Insa observ ca nu e BINE la nivel profesional .
  Masteranzii, pot confirma aceste lucruri.

  Imi place si blogul lui Alex , dar … mai revin !

  Pacientii Ne vor Judeca !
  Zoltan Pasztay

 41. diana
  23 martie, 2009 la 12:31 am

  stie cineva unde pot sa dau de:

  o
  Statutul kinetoterapeutului
  o
  Competentele kinetoterapeutului
  o
  Locul si rolul kinetoterapeutului in cadrul echipei de recuperare
  o
  Fisa postului de kinetoterapeut
  este urgent. imi trebuie pt. lucrarea finala de master.
  daca cineva stie, va rog sa ma indrumati.
  am scris la kineto2004@yahoo.com acum cateva luni si am mai scris un mesaj astadi, dar nu am primit nici un raspuns. VA ROG!!!!!!! SOS.

 42. Valentin
  23 martie, 2009 la 12:57 am

  Statutul kinetoterapeutului a fost publicat in Revista Română de Kinetoterapie, nr 6. nu îl am în acest moment, că ţi l-aş fi trimis. Intră pe http://www.fuko.ro la legislaţie, poate te ajută cu ceva.

 43. 23 martie, 2009 la 9:08 am

  Diana vezi pe http://alexxbaciu.blogspot.com/2009/02/util.html , gasesti fisa postului acolo.

 44. Anonim
  30 martie, 2009 la 11:35 pm

  Sper si va rog sa nu „banatzi” comentariul! Dle. Vali, putem face reclama pe blogul acesta?

 45. Valentin
  31 martie, 2009 la 12:33 am

  Nu-l banez, dar intenţiile mele nu sunt să fac reclamă. Scrie-mi pe mail despre ce e vorba si vedem ce facem

 46. Botez Camelia BeATRICE
  1 aprilie, 2009 la 9:15 pm

  Buna ziua!Va rog frumos as vrea sa stiu daca s-a schimbat ceva in privinta eliberarii autorizatiei de libera practica pt fiziokinetoterapeuti,avem si noi nevoie de credite???Lucrez la un cabinet particular si mi s-a spus ca pt eliberarea unei noi autorizatii de libera practica si eu am nevoie de credite,mentionez ca autorizatia mea e valabila pina in 2011!Ceea ce mi s-a spus e de la SEFA mea!Sau poate sint doar bete in roate?…

 47. 25 aprilie, 2009 la 9:46 pm

  Stmati colegi ,
  Pot sa va informez de alte realizari pe plan profesional al kinetoterapeutilor din Oradea
  In data de 23 aprilie la Debretin ,( Ungaria ) sa tinut al 5 Th . International Week in cadrul University of Debretcen Faculty of Health , un Sympozion Multydisciplinary inernational Scientific Conference On the 10 Anniverssary of the Physioterapy Education , cu participarea a opt tari ( Autria, Repub. Ceha , Finlanda, Polonia Elvetia, Turcia si NOI ROMANIA ( repreyentati de sotii dr. Pasztay Zoltan de la Univ Oradea s Pasztai Elisabeta Spitalul Clinic Baile felix , si Degi Csaba Univ Babes Bolyai )
  Au mai fost prezenti kinetoterapeuti din tara vecina Ungaria , cadre si studentii de la aceste facultati
  Au fost prezenti in mare numar si colegi, medici si specialist in recuperare din aceste tari
  A fost o manifestare foarte reusita si cu multe informatii din domeniul recuperarii neuromotorii si a neuropediatriei actuale si moderne , a hypoterapiei, a biomecanicii, a geriatriei si a traumatologiei .

  Dorim in continuare si alte manifestari de acest gen ,
  Sa auzim numai de bine.
  Conf Univ. dr Zoltan Pasztay

 48. 4 mai, 2009 la 10:31 am

  Orice s-ar spune suntem rupti pe criterii de interese si pe zone geografice. Nu exista decat o concurenta stupida intre Bucuresti, Oradea sau Bacau, desi toti vb. aceeasi limba. Congresele sunt destul de sterile , nu aduc lucruri noi, nu tin cont de opinia celor ce practica aceasta meserie. Felicitari celor din Oradea…am auzit numai lucruri minunate despre cei de acolo. Mai nou ne batem in mastere si doctorate care se promoveaza…stim cu totii cum..si nu facem decat sa ne discreditam. Am mai vazut ca unii colegi vor o recunoastere , o apreciere….pai , stimabililor …in momentul in care intrati in sistem VOI sunteti cartea de vizita, prin pregatire, educatie si REZULTATE ! Sa vedeti ce frumos va vorbi lumea despre voi, ce reclama veti avea, cand vati reusi sa ajutati un om! O zi buna la toata lumea!

 49. 7 mai, 2009 la 11:38 pm

  Bravo colegul Mihai Popescu si multumim pentru momentul de sinceritate si adevar .

  Asa este , congresele sunt departe de ceea ce se cere macar la nivel national si sa nu mai vorbim international !?

  Prea putine dintre cei care sunt practicieni se prezinta cu cercetare , iar cei din centrele universitare cadrele , stiu doar teorie sau nu mai practica zi de zi recuperarea prin mijloacele kineto. !!
  Chiar si pentru ziua de maine , cand va fi la Felix Zilele Medicale Felix
  unde se promoveaza doar firmele medicamentele si in afara de mine cu colectivul de colaboratori nici o prezenta cu lucrare Kinetoterapie .
  E greu de digerat stimati colegi si cei din Oradea
  daca nici la noi in casa nu ne intereseza ce se intampla profesional sau meseria de kineto ,de recuperare medicala etc , atunci unde mai aproape ??

  Poate ar trebuii sa plateasca cineva , sa mergem la Congrese !!
  Poate daca am primii renumeratia dupa corecta activitate stiintifica si de cercetare , ar fii mai altfel
  dar in scurt timp va venii si aceasta forma de validare a activitatii fiecareia , plus cate cursuri a facut corecte si creditae are .
  Ce specializari are iar daca Nu sa fie brancardier sau infirmier ca si in strainatate o perioada sau voluntariat !

  Responsabilitate , mana adevarata de kinetoterapeut Nu se formeaza prin obtinerea titulaturilor de master sau doctor dar nici de alta natura !
  Lupta trebuie s-0 incepi cu tine insuti , dar prin practica si complectat cu mii de intrebari la cei care stiu !
  Astept si alte interventii de acest gen
  Z.P,

 50. Doriana
  2 iunie, 2009 la 10:39 pm

  Apropo de congrese, iata, la Oradea, se va organiza in perioada 29 – 30 octombrie 2009, Conferinţa Ştiinţifică Internaţională – Educaţia Fizică şi Sportul din România – prezent şi inovare, unde avem şi secţiunea Kinetoterapie.

  Am dori să avem o participare mai numeroasă şi a celor care practică această meserie. Va asteptam cu drag. Daca este cineva interesat, colegul meu Valentin sau chiar eu (apropo, am uitat sa ma prezint – sunt asistent universtiar la FEFS Oradea, specializarea kinetoterapie) va vom trimite invitaţia.

 51. Dragan Savian
  3 iunie, 2009 la 6:54 pm

  Buna ziua,
  As vrea sa stiu de ce suprapuneti Conferinţa Ştiinţifică Internaţională – Educaţia Fizică şi Sportul din România cu al VII-lea Congres de Kinetoterapie de la Bucuresti? NU INTELEG RATIUNEA ! Avem si noi (romanii) 2 manifestari nationale pe an cu laturi comune (kinetoterapia) si trebuie sa le puneti in acelasi timp? Daca vreau sa particip la ambele, cum naiba fac? Si daca imi aduc bine aminte in ultimii 3,4 ani s-a mai intamplat de vreo 2 ori cel putin asa!
  La noi ca la nimeni! Fenomenal!

 52. Valentin
  5 iunie, 2009 la 6:49 pm

  Asa-i. Nu există nicio raţiune, pur şi simplu părţile nu au comunicat…

 53. cristina
  5 iunie, 2009 la 8:50 pm

  Intradevar o alegere gresit facuta avand in vedere k si eu as fi vrut sa particip atat la conferinta de la Oradea cat si la Congresul de la BUCURESTI……probabil k o parte vom fi la Bucuresti o parte la Oradea, cand consider kar fi fost mult mai eficient de a fi toti impreuna.
  Domnule Dragan cu tot respectul as dori o adresa de e-mail a dvs, ptr mai multe discutii( dak se poate).

  SUCCES TUTUROR!

 54. Dragan Savian
  6 iunie, 2009 la 8:28 am

  Ptr. Cristina: e-mail :kinefr@gmail.com
  Kt. Savian Dragan

 55. 8 iunie, 2009 la 8:32 pm

  Savian ,
  O zi buna
  Ai perfecta dreptate cu observatia pertinenta !

  Tu esti profesionist si vei venii la Oradea sunt ferm convins .

  Z>P

 56. Dragan Savian
  9 iunie, 2009 la 8:01 am

  Buna ziua Dom’ Profesor,
  Ce-mi faceţi…..?
  Ha, ha..!
  Ok!
  ‘nţeles!
  Vom vedea!
  Cu respect,
  Savian Dragan

 57. DIANA
  10 iunie, 2009 la 7:24 pm

  Aveti primul anunt pentru Conferinţa Ştiinţifică Internaţională – Educaţia Fizică şi Sportul din România?

 58. 10 iunie, 2009 la 10:01 pm

  Buna seara Savian D.
  Nu-i de Ha Ha , ceea ce scriu Eu !
  Ci e de Ha Ha poate partea premeditata a suprapunerii !!!!!

  Oricum eu , Te si Va astept cu colegii mei, care raman la Oradea si Nu sunt chemati la Bucuresti .

  Anunta si Tu pe altii ,
  Cu stima ZP .

 59. Doriana
  10 iunie, 2009 la 10:45 pm

  Nu doresc sa fac reclama Congresului de la Oradea (Ba da, doresc sa fac reclama secţiunii de kinetoterapie), dar avem în vedere organizarea de workshop-uri pe teme prestabilite şi vom incerca sa acordam credite pentru formare profesionala continua (sper ca acest lucru va fi de ajutor celor care profesează!)
  Nu spun ca este sigur, deocamdata este in stare de proiect, dar sper sa pot reveni cu amanunte favorabile legate de temele propuse, programul concret şi numarul de credite acordat pt fiecare workshop. Evident ca vor fi si informatii legate de taxe.
  Daca totul merge bine, se va trimite tuturor un al doilea anunt oficial care sa contina toate informatiile necesare.
  Dar repet, deocamdata totul este in stare de proiect!

 60. Dragan Savian
  11 iunie, 2009 la 6:42 pm

  Buna seara,
  Dle. Pasztay, „Ha-ul” reprezenta in acel moment o stare personala de uimire sau mai bine spus stupefactie de genul: „nu mai inteleg nimic din ce se petrece: intre Bucuresti si Oradea este cumva un mic razboi intre cele 2 institutii? De ce suprapun cele 2 evenimente? ???” Sper ca nu ati considerat comentariul meu o ofensa la adresa d-voastra! A fost doar un sentiment de moment pe care voiam sa-l impartasesc, fiind pus in situatia de a alege intre cele 2 manifestari. Nicidecum nu am vrut sa spun ca ceea ce spuneti d-voastra este de „Ha, Ha”. Va rog sa nu o luati ca pe o insulta! Consider ca am fost cat se poate de justificativ in ceea ce priveste cele spuse in comentariul cu pricina si sper ca acest lucru sa nu afecteze discutiile viitoare pe acest blog!
  Vad ca ceea ce gandeam are totusi un sambure de adevar! Deci, vreau sa inteleg: d-voastra si colegii nu mergeti la Bucuresti fiindca nu ati fost invitati?
  Intrebare: ca sa mergem la Bucuresti, trebuie sa fim chemati? Ne trebuiesc invitatii speciale? Eu cred doar ca trebuie sa ne anuntam oficial participare si cu asta basta! Oare este asa, sau nu?
  Problema pentru mine este ca am discutat deja cu 4,5 colegi francezi pentru Congresul de la Bucuresti si avand in vedere ca sunt invitate cateva personalitati vorbitoare de limba franceza, ei sa pot sa inteleaga ceva din discutiile ce vor avea loc. Nu pot sa le spun: „pai sa vedeti, m-am cam razgandit si nu vreau sa mai merg la Bucuresti !”.. ….etc.
  Nu contest importanta lucrarilor si diverselor discutii care vor fi prezentate respectiv vor avea loc la Oradea, dar, dati-mi voie sa cred ca mai important (vorbesc in numele meu) „PARE” sa fie Congresul de la B. prin prisma tematicii abordate! Si mai mult ca niciodata, ar trebui ca cei 2 POLI DE REFERINTA AI KINETOTERAPIEI (Oradea si Bucuresti) romanesti sa fie uniti si sa participe deopotriva la binele kinetoterapiei romanesti! Cred ca avem timp destul sa fim suparati dupa aceea! Haideti sa incercam sa punem odata lucrurile la punct!
  PS: Ca sa nu fie nicio problema, voi incerca, daca voi putea, sa particip cate o zi la fiecare manifestare sau deloc!
  Pe curand,
  Savian Dragan

 61. 12 iunie, 2009 la 1:22 pm

  Buna Ziua Savian D.

  Multumesc pentru scrisoare .
  Ok , am inteles subtilitatea cu ( Ha ha ! inca din prima )
  Nici vorba sa astept la acest mare Congres invitatie speciala !!! ,( poate la o nunta sau alta manifestare din strainatate , de unde si primesc chiar nominal !!) cu totul, ca a-si merita ……!
  Eu o sa-mi fac datoria acasa la locul meu de munca UNiversitatea Oradea unde la fel este organizat O conferinta si tot internationala..
  Nu am nici o stiire despre suprapunerea datelor . Si cine sunt vinovatii sau este doar o COINCIDENTA !
  Oricum Este o mare greseala aceasta suprapunere ( a celor care sunt asa zisii organizatori si aici si acolo . )
  Trebuia din timp si din mers careva sa sesizeze si sa schimbe macar cu cateva zile mai incolo !
  Aici deja apar poate orgolii , sau unii nu vor sa merga la la Bucuresti ca …..etc !
  Foarte bine daca vei merge la Bucuresti !
  Noi Te asteptam cand vei dorii sa fii . Nu suntem neintelegatori . Doar am lansat o idee si nu am stiut ca esti cu grupul de Fr.
  Eu nu sunt francofon , dar sunt satul de legi si prostii de 25 de ani si de mutra de neputiinta si zambareata , sau de aroganta a unora priviind aceasta legislatie a Kinetoterapiei !
  Am si eu un status , o varsta cand pot chiar sa decid ce este mai bun si placut .

  Respectele mele la toti care gandesc ca si tine !

  Zoltan P.

 62. diana
  12 iunie, 2009 la 4:23 pm

  Buna ziua la toata lumea,
  Poate ma puteti ajuta. Imi fac lucrarea de master referitoare la autonomia kinetoterapeutilor din tarile membre ale WCPT si Romania. As dori sa stiu ce credeti despre situatia actuala.
  Daca de poate sa imi raspunde-ti la cateva intrebari:
  1 Practicati in domaniul kinetoterapiei?
  2. Sunteti absolvent sau student al unei facultati cu profil de kinetoterapie?
  3. Aveti autonomie de practica sau urmati instructiunile altor profesii medicale?
  4. Practicati in sistemul de stat sau privat?
  5. Ce parere aveti de legislatia in vigoare. Va ajuta la practicarea meseriei ?
  6. Ati dori ca sa aveti mai mult sprijin din partea ministerului muncii si samatatii cu privire la legislatia in vigoare si dreptul de practica? In ce mod?
  Intrebarile nu au variante pentru ca dores sa vad parerile d-stra dragi colegi.
  Puteti raspunde pe forum sau la adresa giuradiana@hotmail.com

  Va multumesc anticipat
  Diana G.

 63. Doriana
  13 iunie, 2009 la 10:51 pm

  Buna Diana,
  nu te pot ajuta in legatura cu chestionarul, pentru ca lucrez în învatamant şi nu profesez, dar iti pot trimite primul anunt al conferintei la care te referi.
  Este valabila adresa de mail giuradiana@hotmail.com?

 64. 20 iunie, 2009 la 9:13 pm

  Diana ,
  Un mini raspuns , mai mult poti gasii pe top doctori ( doctor bun ) la articole
  Pentru ca mediicii in general nu cunosc competenta kinetoterapeutilor (fizio-kinetoterapeutilor), lovesc in noi pe diferite segmente, toate datorate necunoasterii legilor in domeniu.

  Kinetoterapeutul este absolvent a unei institutii de invatamant superior acreditate (kinetoterapie, fiziokinetoterapie) care nu se subordoneaza medicului (balenolog, reumatolog, neurolog, ortoped, pediatru) ci are doar o relatie de colaborare si de parteneriat.

  Profesiunea de kinetoterapeut are ca scop promovarea
  cunostintelor medicale de kinetoterapie pentru asigurarea starii de bine
  fizic a individului si a populatiei în general, prevenirea incapacitatii, a
  limitarilor functionale si a disabilitatilor la individul cu risc de
  comportament motor alterat, cauzate de factori medicali de stres socioeconomic
  sau de situatii din viata cotidiana si furnizeaza mijloace pentru
  recuperarea sistemelor corpului, esentiale pentru miscare, pentru
  asigurarea potentialului maximal al anumitor functii organice,
  minimalizarea incapacitatilor, a limitarilor functionale si a disabilitatilor.
  Kinetoterapeutii functioneaza ca practicieni individuali sau ca
  membrii ai unor echipe de îngrijire a sanatatii. Ei pot actiona ca
  practicieni de prim contact si pacientii li se pot adresa direct, fara trimitere de la alti profesionisti din sanatate.
  Natura studiilor unui kinetoterapeut îl pregateste pentru a deveni un
  practician autonom, diagnosticul clinic kinetoterapeutic este rezultatul
  unui rationament clinic care are ca rezultat identificarea deficitelor
  existente sau potentiale, a limitarilor functionale si a
  abilitatilor/disabilitatilor, care vor directiona procesul terapeutic.

  Kinetoterapeutii, fie ca se numesc fizioterapeuti sau fiziokinetoterapeuti,
  îndeplinesc un rol important în educatia si îmbunatatirea
  sanatatii indivizilor societatii, folosind tehnic si teste variate standardizate
  international. Un kinetoterapeut calificat asigura prin excelenta
  indrumarea studentilor si colegilor, prin tehnici de predare si comunicare,
  atat timp cat exista o supervizare din partea unui for specializat.

  �Titlul de kinetoterapeut, fizioterapeut sau oricare alta denumire de
  specialitate este rezervat numai persoanelor care detin calificarea
  aprobata de asociatiile profesionale, membre ale Confederatiei Mondiale
  de Kinetoterapie.�

  Actele normative si legislative europene in vigoare care sustin atat
  activitatea internationala, cat si pe cea nationala a kinetoterapeutilor sunt:
   Directiva 89/48 EEC cu privire la existenta unui system general de
  recunoastere a diplomei de invatamant superior/calificarii
  profesionale cu o durata de cel putin trei ani.
   Directiva 92/51 EEC care vine sa o suplimenteze pe cea de mai
  sus.
   Decizia nr 645/96/EC a Parlamentului si Consiliului European cu
  privire la adoptarea unei ctiuni comunitare in promovarea sanatatii,
  informarii si a educarii populatiei de catre toate categoriile de
  specialisti din domeniul medical.
   Pactul de Stabilitate pentru Sud-Estul Europei �Întarirea coeziunii
  sociale prin dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintal?
  în sud-estul Europei� (Conform Ordinului ministrului sanatatii nr.
  899/2002).
   Rezolutia Consiliului din 2 iunie 1994 privind cadrul actiunii
  comunitare în domeniul sanatatii publice.
   Rezolutia Consiliului din 12 noiembrie 1996 privind integrarea
  cerintelor de protectie a sanatatii în politicile comunitare.
   Concluziile Consiliului din 30 aprilie 1998 privind integrarea
  cerintelor de protectie a sanatatii în politicile comunitare.
   Concluziile Consiliului din 26 noiembrie 1998 privind viitorul
  cadru al actiunilor comunitare în domeniul sanatatii publice.
   Rezolutia Consiliului si a ministrilor sanatatii, reuniti în cadrul
  consiliului din 11 noiembrie 1991 privind optiunile fundamentale
  ale politicii în domeniul sanatatii.
  http://www.elipetomed.ro

  Conf Univ dr Zoltan Pasztay

 65. prof Caciulan
  23 iulie, 2009 la 10:02 pm

  dragi colegi,

  lasati kinetoterapeutii sa aleaga,,,,,,nu comparati un congres cu adevarat international si o conferinta a fefs;;; problemele kineto se vor discuta cu adevarat la bucuresti ,iar invitatii din europa ,canada etc nu sunt doar povesti ,,,ei vor fi la buc si ne vor ajuta sa intelegem ce inseamna kinetoterapia adevarata ,poate ca vom intelege ca nimeni nu i buricul pamintului si ca bunul simt face casa buna cu kinetoterapia,;………. ma doare sa va vad atit de indirjiti si atit de neputinciosi ,,,,,,,,, fiti intelepti daca iubiti si respectati aceasta profesie………….invitatii nostri ai echipei APK Muntenia membra a FRAK ,SUNT PT VOI,cei care va doriti sa deschideti portile kineto ,sa legati prietenii si sa i iubiti ,sau macar sa i apreciati pe cei care va pregatesc o mare bucurie…………………bucuria de a fi impreuna ,de a demonstra colegilor straini ca suntem un popor valoros ,ca avem capacitatea de a ne adapta din mers……………………..sunt convinsa ca nu exista competitie intre profesionisti din domeniu ,iar congresul de la Bucuresti este congresul adresat kinetoterapeutilor .de pretutindeni.
  la buna vedere

 66. Valentin
  24 iulie, 2009 la 10:35 am

  Nu vă faceţi probleme, ei oricum aleg şi se duc numai unde vor…

 67. prof Caciulan
  24 iulie, 2009 la 9:14 pm

  Valentin,

  tu ma cunosti bine ………..;
  stiu ca la congres, Casa Universitarilor va fi neincapatoare iar noi ne vom bucura de marea sarbatoare a kinetoterapiei

 68. Livia
  26 iulie, 2009 la 7:01 am

  Buna tuturor,

  am si eu o rugaminte..daca stie cineva?…
  Se pot echivala studiile de kineto in Elvetia?
  Daca da…poate stiti si ce presupune asta???V a multumesc!

 69. Pasztay Zoltan
  29 iulie, 2009 la 1:48 pm

  Buna tuturor,
  Toti care sunt intresati de noutatile din kinetterapie , recuperare medicala din orce domeniu, mijloace moderne de kinetoterapie ( refacere ,tratament recuperare , reabilitare) sau de dotare ( ortezare , sali , etc) a cabinetelor, autorizare de functionare, etc si altele sa se hotareasca si sa fie alaturi de noi cu sau fara lucrari atat la Conferinta de la Oradea din 29 octombrie , cat si la work s. privind evaluarea si abordarea copilului cu disfunctii si tulburari in neurodezvoltare de la Spitalul Clinic de Recuperare baile felix si

 70. 3 august, 2009 la 9:44 pm

  BUNA DOMNULE PROFESOR,
  sunt o fosta studenta de-a dumneavoastra, ex Meres, promotia 2004,Oradea.
  Lucrez la un centru de adulti cu disabilitati si as dorii sa stiu mai multe despre conferinta viitoare. I- mi este tare dor de toti profii de la faculta, si mi-as dori sa-i revad. Va multumesc.

 71. Pasztay Zoltan
  4 august, 2009 la 11:12 am

  OK , multumesc pentru Interesul manifestat .
  Scrie te rog pe pasztayzoltan@yahoo.com si tinem legatura .
  Anunta si pe altii din anturajul tau .

  Cu drag Zoltan Pasztay

 72. K.Agnes
  10 septembrie, 2009 la 1:23 pm

  Buna!
  Ma numesc Agnes si asi fi foarte interesat de faptul cum asi putea sa dau de Revista Romana de Kinetoterapie de la Cluj. Se poate comanda sau cumpara de aici din Cluj?
  Va multumesc anticipat.

 73. Valentin
  10 septembrie, 2009 la 6:12 pm

  Agi, se poate comanda de oriunde. scrie un mail la kineto2004@yahoo.com şi precizează ce numere ale revistei doreşti. Ne bucurăm că eşti interesată de revista noastră. Mult succes.

 74. 15 septembrie, 2009 la 12:49 am

  multa vorbarie si putina actiune…Dle Pasztany scuzati ca va intreb dar ati sustinut pana acum proiectul de lege in ceea ce priveste statutul kt in parlament? ….asa de curiozitate…….
  Doar ca info, la congresul de la Bucuresti vine presedintele Ordinului KT din FRANTA impreuna cu avocatul ordinului ca sa sprijine acest statut al KT in ROMANIA. Asta mi se pare actiune si initiativa din partea Kt Muntenia care sun uniti si nu instiga la concurenta in breasla si la denigrare. Scuzati-mi impertinenta dar FDA nu este GOOD(Dumnezeu) ok? incercati sa prezentati parerile personale nu sa le impuneti si fara sa denigrati persoane.a si era sa uit : mai usor cu lauda de sine (ca ati reprezentat Romania la simpozionul de la Debretin(Ungaria)numai Dvs cu sotia)-banuiesc ca altora nu li s-a parut interesant-stiti cum e, gusturile nu se dicuta…
  Felicitari Dl Savian pt relatarile din Franta si Dl Valentin pt Blog.
  Spre o mai buna comunicare si fara invidii si gelozii inutile va saluta cu respect, din Franta un Kiné libéral
  „it’s nice to be important BUT it’s more important to be NICE”

 75. Pasztai.Elisabeta
  17 septembrie, 2009 la 12:26 am

  Poate venii ori cine in aceasta tara , legea noastra trebuie facut de noi totii care stim cate ceva ale meseriei si nu doar tinerii bloghisti care doar de aici cunosc aceasta meserie si din discutii .

  In rest sa fii sanatos colegule daca merita sa-ti spun asa !!??
  Semneaza altadata marele kinetoterapeut din umbra !!

  Zoltan Pasztay

 76. 20 octombrie, 2009 la 8:26 pm

  sunt kt si lucrez in cadrul unui spital….in prezent sunt studenta la master….tot in kinetoterapie….am si eu o intrebare si sper sa ma poata ajuta cineva….se merita oare sa fac si un doctorat in kt?ce beneficii o sa am?cu ce statut o sa termin dupa doctorat?cum o sa ma numesc?
  multumesc…

 77. Valentin
  20 octombrie, 2009 la 10:10 pm

  Deocamdată nu avem în Romania doctorat in kineto, ci doar in sport sau medicina. Daca nu predai la o universitate nu ai avantaje financiare, ci doar de prestantă sau mai stiu eu ce… Însă inveti foarte mult la doctorat. Dar putina lume care nu preda undeva face doctoratul. O sa te numesti kinetoterapeut X, doctor in Educaţie Fizică sau Medicina sau Psihologie, depinde unde alegi să mergi. Sper să-ţi răspundă şi alţi colegi, poate aflăm noutăţi.

 78. Dana
  24 octombrie, 2009 la 8:03 pm

  Ii multumim colegului nostru din Franta pentru modul in care a inteles efortul deosebit al APK Muntenia de a invita kinetoterapeuti valorosi din Europa si nu numai, de a avea alaturi presedinti ai Ordinelor de Kinetoterapie / Fizioterapie din lume, care sa ne sustina in misiunea dificila de a obtine si noi Ordinul nostru.
  iti multumim inca o data si am vrea ca toti profesionistii romani sa gandeasca la fe, sa inteleaga ca lupta noastra este comuna si ceea ce vom realiza acum, la Congres si ceea ce speram sa obtinem, va reprezenta un pas important in viitorul generatiilor urmatoare.
  Echipa APK Muntenia Bucuresti

 79. prof Caciulan
  25 octombrie, 2009 la 3:07 pm

  Dragi kineti mai tineri sau….si mai tineri,

  Va reinoiesc invitatia de a veni la congresul international de la Bucuresti. Stiu ca va este greu in vremuri grele,dar credeti ma ca merita efortul… Nu uitati ca toti invitatii straini au facut efortul sa vina la noi numai pt voi, pt a ne da o mina de ajutor ,pt a intelege si ne „lumina” acolo unde nu am „gasit” lumina……daca sunteti deschisi si dornici sa aflati lucruri noi ,va asteptam cu drag si poate veti gasi ceea ce cautati de multa vreme…………..NOUTATI IN KINETOTERAPIE si de ce nu ,noi prieteni si bucuria ca investitia si efortul vostru nu au fost zadarnice.
  JOI 29 OCTOMBRIE 8,30 – 8,45 la matinal TVR pr 1 voi incerca sa sustin inca o data kinetoterapia,iar la ora 11 la casa universitarilor va fi coferinta de presa in care APK Muntenia va incerca ca de multe ori sa sansibilizeze opinia publica despre ce inseamna kinetoterapia,beneficii si necesitatea /obligativitatea legiferarii acestei profesii .
  Multumesc celor care si au anuntat prezenta si sper ca atunci cind am afirmat „CASA UNIVERSITARILOR” VA FI NEINCAPATOARE ,am spus un mare adevar!!!!!!!

 80. Pasztai. Zoltan
  26 octombrie, 2009 la 11:53 pm

  De ce?

  DE CE? Este o intrebare care poate avea mai multe raspunsuri sau poate unul singur. Il prefer pe cel cu caracter general: „PENTRU CA SUNTEM ROMANI SI NU NE DEZMINTIM, NICI CAND INTERESELE SUNT COMUNE PENTRU O INTREGA CATEGORIE PROFESIONALA” Sa ma explic! De mult timp se lucreaza la LEGEA IN DISCUTIE forma actuala, care a trecut prin Comisia de Sanatata a Camerii Deputatilor, fiind emanatia mai multor creere de specialisti, care nu si-au arogat dreptul de autori, ceea ce conduce la ideea modestiei si a bunului simt. DAR….Cum totdeuna sunt indivizi care nu accepta sa nu „detina monopolul, sa nu fie singurii autori, desi de cele mai multe ori sint doar plagiatori sau nici atat” si de asta data s-au trezit sa vina cu un alt continut al Legii ce urmeaza a fi discutata in Comisia de Sanatate din Senat. ORI….. NU POATE FI DOVADA MAI BUNA DE necunoastere si/sau rele intentii, dat fiind faptul ca nu poate fi trecuta o forma a legii printr-un for (Camera deputatilor-in speta) si alta forma prin forul urmator (Senatul). Treziti-va la realitate „voi ce doriti LAURII cu orice pret (nu-l copiati pe Baiazid Ilderim ca veti pati ca el) caci iar veti genera amanari. Va sfatuiesc sa propuneti amendamente la LEGEA asa cum a iesit de la Camera”! Dar sfatuiti-va cu colegii care au lucrat pana acum. Personal nu ma mira situatia pe care ati generat-o sau ca sa fiu corect – cea generata de MENTORUL dvs., caruia ii sunt caraceristice „raptul si plagiatul”! Doar ne cunoastem foarte bine si n-ar fi prima data cand te folosesti de: „Eu am facut, daca nu eram eu ….etc. si ma opresc deoarece nu doresc sa mi se faca greata” Nu! Nu am gresit cand l-am folosit pe „te folosesti”, deoarece nu am vrut sa intinez cu nume proprii aceasta pagina a luptei pentru obtinerea Legii care sa asigure in sfarsit conditiile functionarii in deplina legalitate a profesiei de kinetoterapeut. Deocamdata doar atat, dar nu pot incheia fara a-l felicita pe Claudiu Andron pentru initiativa a!BRAVO! Prof. Dumitru Motet

  CREDETI CA E BINE SA REAMINTIM ACEST ARTICOL !!???

  ZP.

 81. kt_somesan_ana
  21 martie, 2010 la 8:55 pm

  BUna Seara, vreau sa stiu daca mai este disponibil acest blog? este actualizat?

  Multuumesc frumos.
  O seara deosebita!

 82. Valentin
  21 martie, 2010 la 10:13 pm

  Cum disponibil? Cum adică actualizat? Şi la care blog te referi? Dacă la cel de faţă, da, e disponibil. Şi actualizat, gasesti multe in blogroll.

 83. 22 martie, 2010 la 10:31 pm

  tare comentariul, dar si mai amuzant reply’ul :)). Salutari Valentin

 84. Valentin
  22 martie, 2010 la 10:33 pm

  Salut, Alex. Sper că dna/dra Somesan nu s-a suparat pentru reply.

 85. kt_somesan_ana
  22 martie, 2010 la 11:20 pm

  Buna Seara,
  Nu m-am suparat…am vazut ultimul mesaj in data de 26 octombrie 2009..si de atunci pauza..la asta m-am referit. Imi cer scuze daca nu am fsot explicita.
  Multumesc, O noapte linistita!!
  Ana Somesan

 86. yloz
  2 mai, 2010 la 7:02 pm

  Dragi colegi ,
  Cititi si meditati !

  Bill Gates a ţinut un discurs despre cele 11 lucruri pe
  care elevii nu le invata la şcoală. El a scos în evidenţă faptul că sentimentul de automulţumire şi învăţăturile „corecte” ale politicii educaţionale au creat o generaţie de copii care nu au deloc noţiunea de realitate şi despre cum aceasta realitate ii indreapta spre esec.

  Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!

  Regula nr. 2: Lumii puţin îi pasă de stima ta de sine.
  Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.

  Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an îndată ce părăseşti
  băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu
  telefon în maşină decât atunci când vei munci din greu pentru asta.

  Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să
  vezi când o sa ai un şef!

  Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea
  ta. Bunicii aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.

  Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa
  că nu te mai smiorcai la greşelile tale, ci învaţă din ele.

  Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau
  atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi
  plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine
  spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a incepe sa salvezi jungla de paraziţii generaţiei alor tăi, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.

  Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi
  învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea să dea răspunsul corect la întrebare.
  Asta nu seamănă cu NIMIC din viaţa reală.

  Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile
  libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să „te
  găseşti”. Faci asta în timpul liber.

  Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În realitate,
  oamenii trebuie să lase distractia şi să meargă la serviciu.

  Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in
  viitor să lucraţi pentru unul dintre ei.

  Poate e binevenit inainte si dupa absolvire !

  Zoltan Pasztay

 87. Valentin
  2 mai, 2010 la 8:42 pm

  Sau mereu. Sunt binevenite mereu sfaturile lui Bill…

 88. Eliza
  3 mai, 2010 la 10:24 pm

  Functioneaza si si !

 89. Valentin
  3 mai, 2010 la 11:03 pm

  Aşa-i.

 90. simon alin
  18 mai, 2010 la 10:23 pm

  Cineva poate sa imi dea cateva informatii?
  a-si avea nevoie de autorisare de libera practica pt a profesa in FRANTA . cine o furnizeaza DSP-ul sau ministerul direct? dc ministerul care din ele( sanatatii sau invatamant) stiind ca am terminat sportul. multumesc AS

 91. sandica nicolae
  28 mai, 2010 la 2:57 pm

  buna ziua…imi poate da cineva informatii despre dreptul de practicare in Franta?
  daca am deja diploma convalidata in Spania, trebuie sa o convalidez si pt Franta?

 92. Valentin
  28 mai, 2010 la 10:43 pm

  Nu ştiu exact, poate te ajută Savian cu informaţia asta, dar cred că cel mai simplu ar fi să dai un telefon la asociaţia lor de kineto. Îi găseşti pe net. Aici:
  http://www.ffmkr.org/

 93. Savian DRAGAN
  29 mai, 2010 la 7:36 am

  Salut Vali,
  Ordinul kine francez nu au nicio treaba cu autorizatia. Aceasta este eliberata de Min Sanatatii francez.
  Asadar, trebuie echivalate studiile in tara in care lucrezi sau ai intentia sa lucrezi. Deci trebuie si pentru Franta l’Autorisation d’Exercice. Nu-i suficient ca o are pentru Spania.
  Pe curand,
  SD

 94. Valentin
  29 mai, 2010 la 2:53 pm

  Mulţumim pentru răspunsul prompt. Salve şi succes la prezentarea finală la doctorat.

 95. sandica nicolae
  29 mai, 2010 la 11:12 pm

  Va multumesc pt raspuns!
  Domnule,Savian Dragan, va rog, daca mi-ati putea da mai multe informatii despre l’Autorisation d’Exercice. Am terminat in 2005 kineto la Galati si profesez de 4 ani in Spania. Zilele trecute am fost contactata de o firma din Franta in urma unui CV trimis. Ce trebuie sa fac mai concret? Diploma, foaia matricola si programa analitica sunt deja stampilate de Minister. Presupun ca trebuie traduse in franceza, legalizate pe la notar….si in cele din urma depuse la Consulatul francez in Romania? Sau se rezolva mai repede daca le duc eu personal in Franta?
  Va multumesc

 96. Savian DRAGAN
  2 iunie, 2010 la 9:27 am

  Mersi Vali, voi avea nevoie!
  Ptr. Sandica Nicolae.
  Nu aveti treaba cu consulatul francez! V-am spus ca Ministerul Sanatatii francez este cel care va elibereaza l’Autorisation d’Exercice. Este un dosar care se intocmeste pentru echivalare si care cuprinde mai multe documente.
  Iata adresa mea de Email:kinefr@gmail.com
  Scrieti-mi pentru a va explica mai in detaliu si eventual un nr de telefon daca aveti unul in Spania (telefon fix).
  Pe curand,
  SD

 97. Puşa
  1 iulie, 2010 la 9:41 am

  Bună ziua şi bine v-am găsit!!! Păi şi dacă nu există doctorat în kinetoterapie în România cei care predau la masterat ce doctorat au făcut? Şi dacă pot să-l fac în medicină dar este tocmai la Tg.Mureş sau Timişoara eu ce fac?(eu stau în Brăila, sunt căsătorită şi am 2 copii) Pt. că vreau să-l fac!!!!!!!Ce şanse am?

 98. mihai
  30 august, 2010 la 7:39 pm

  stie cineva unde as putea gasi mai multe informatii despre DOCTORAT in kinetoterapie…….? sau daca se face in romania ?

 99. Valentin
  31 august, 2010 la 7:02 am

  Nu se face, din păcate în kinetoterapie… Asta deocamdată.

 100. mihai
  31 august, 2010 la 5:35 pm

  e incredibil….. sa fim asa de slabi pregatiti in domeniu kinetoterapiei…… nu ma mir atunci ca suntem asa de prost platiti:(
  multumesc pentru informatii

 101. Valentin
  31 august, 2010 la 11:22 pm

  Mihai, sporul de doctorat s-a scos de peste tot, aşa că… Nu suntem slabi, suntem intr-o situaţie delicată.

 102. yloz
  1 septembrie, 2010 la 7:50 am

  In legatura cu doctor in stiinte …etc indiferent ca sunt medicale , biologice , ingineresti etc ( in PT , sau KT , a terapiei prin miscare , se poate realiaza ) in momentul cand apare domeniul stiintele miscarii Umane sau asemanator corporale ! cum exista in foarte multe tari EU .
  La noi s-a cam gresit, si se mai greseste cu taraganelile de catre cei care …au condus sau conduc domeniul stiintele educatiei, si a noastra ! ne mai vorbiind de discrepantele non stop ce exista intre educatie fizica si kinetoterapie , kinetoterapie si fiziokinetoterapie, sporul si antrenamentul sportiv etc etc !
  Deci cand vom avea clar denumit cum sunt de exemplu (eu doctor in stiintele biologice domeniul fundamental si subdomeniul stiintele fiziologia musculara – animala)la nivel ministerial , etc atunci si la noi vom avea doctorate in tara in stiintele miscarii sau PT . !
  Din pacate nu stie mana dreapta ce vrea mana stinga deci capul nu da comanda ! la nici una sa puna mana odata pe rana sau nu vor ….!
  Speram ca cei care conduc aceste domenii sa se mai aseze la dialog si cu cei care sunt si capabili, si sa mai vada directiile in care se indreapta lumea stiintelor miscarii.
  In fond doctoratul Nu e pentru ori si cine ci pentru cei care lucreaza in cercetare proiecte, sau in invatamantul superior si au obligatia de a progresa non stop prin activitati stiintifice ( publicatii, congrese, proiecte, etc.).
  Nu te face titlul de doctor ci ceea ce stii sa faci in domeniu , indiferent care sa fie acesta .
  La noi in tara am inceput sa fabricam doctori fara cap iar, de aceea sunt ft multi care abia absolva o facultate deja se intereseaza de dctorate.
  Normal doctoratele se incep pe bancile facultatii dar prin cercetrae la diferite proiecte pe 5-8-chiar 10 ani, astfel sunt ft multi studenti care in fond masterul si doctoratul astfel fac in tarile si la facultatile cu renume in domeniu.
  . Mai importante ar fii cursurile postuniversitare in cadrul kinetoterapiei , care in fond noi am si demarat de cativa ani in coace insa Nu se stie care este nivelul acestora ca se fac dupa ureche, neavand o lege a kinetoterapiei. insa felicitari celor care invita specialisti si deruleaza acest lucru, in favoarea pacientilor.
  ZP
  ZP

 103. yloz
  2 septembrie, 2010 la 7:32 am

  Pentru a fii si mai concret cu celel relatate mai sus va pun la dispozitie o adresa de /e-mail si sait din USA , studiati doctoratele si masteratelel cum si ce , pe unde , care se accepta la nivel mondial !
  From:
  ClassesUSA

  Toate cele bune

  ZP

 104. yloz
  2 septembrie, 2010 la 7:38 am

  Corect adresele sunt >

  classesusa.com

  E – mailul este classesusa@classesusamail.com
  ZP.

 105. wally
  16 ianuarie, 2011 la 10:09 am

  salutare tuturor….snt kineto intr-un centru de ingrijire si asistenta din cadrul DGASPC,si am foarte mari probleme cu doctora centrului..eu nu am nici un cuvant de spus in fata ei,ea face toate planurile,toate fisele,ma controleaza la sange.fisa postului e gresita total.cine imi da si mie niste explicatii?sa fsun la doamna Caciulan sa ii transmit?ms mult..numai bn

 106. Valentin
  16 ianuarie, 2011 la 2:23 pm

  Da, e o idee bună. Sun-o pe doamna Căciulan, mai ales dacă eşti înscrisă la APK Muntenia. Mult succes!

 107. andreea carmen cernea
  1 decembrie, 2011 la 8:38 pm

  buna seara,

  va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre cum pot obtine autorizatia sau certificatul de libera practica,ca si kinetoterapeut!

  multumesc mult

 108. Valentin
  1 decembrie, 2011 la 11:31 pm

  Bună seara. Te duci la Directia de Sănătate Publică din judeţul tău şi întrebi acolo, vei primi toate informaţiile necesare. Succes!

 109. andreea carmen cernea
  2 decembrie, 2011 la 1:13 pm

  Multumesc mult!O sa merg acolo sa intreb!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: