Prima pagină > SPORT > LE TOUR DE FRANCE (DE LANCE)

LE TOUR DE FRANCE (DE LANCE)


Lance! Lance is back! Back in the game, back to stay, back to win. Braţtare… Cine a urmărit etapa de azi cu evadarea pe ultimii 30 de kilometri şi-a putut da seama ce poate texanul. Care e clar lider (numit sau nu) la Astana, nu cred că se mai pune problema. Contador are probleme, nu puţine, chiar daca-l are pe Indurain alături de el (spiritual, evident, Miquelito e pe post de comentator şi expert, însă de lux, ce-i drept).

Câte ceva şi despre Cavendish, care a câştigat deja două etape.  Anul trecut a luat patru în aceeaşi competiţie.Tipul e „britanic”, zic comentatorii? A genuine one? Oare? Britanic era David Millar, Mark e de fapt Manx.  S-a născut în insula Man, unde am stat şi eu două săptămâni acum 11 ani (o experienţă de neuitat). Deci mai uşor cu „britanicul”, tipul e urmaş al vikingilor, vine dintr-un popor mic, care are însă ca simbol triskelionul şi cuvintele „Quocunque jeceris stabit”. Întâmplător (dacă există întâmplare) îl cunosc pe primul ministru al Insulei Man (Chief minister Hon. James Anthony Brown). Un tip deosebit, conducător ales pe merit şi nu pe interes al unor oameni care nu îngăduie paparazii printre ei. Un om care a avut răbdare să dea mâna şi să schimbe amabilităţi cu jumătate de sat din România. Liderul unor oameni care fac foarte multe pentru alţii, care au donat câteva maşini de pompieri la Oradea şi la Girişu de Criş, maşini care ne fac nouă existenţa ceva mai sigură. În concluzie mi-ar plăcea să aud vreunul dintre cei trei comentatori de la Eurosport spunând câte ceva şi despre Insula Man. Pentru că de acolo vine stofa lui Cavendish, de unde venea şi cea a lui Nigel Mansell.

Până la urmă important e că se anunţă un tur de mare frumuseţe, cu o echipă Astana în care vor apărea conflicte şi cu un Lance care ne-a lipsit enorm în ultimii ani, pentru că e unic. Poate şi pentru că e unul dintre puţinii care atacă „pe deal în sus”. Cred că e şi un fenomenal psiholog, nu numai un mare sportiv. Genul de om care-mi place mie. Orice ar fi, fanii ciclismului vor avea o vară mult mai frumoasă.

Urmăriţi Turul Franţei!

Reclame
Categorii:SPORT
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: