CARTEA


Bucureşti Dream Team au scris împreună o carte, una care însumeză ani de muncă, ani de experienţă, ani de sacrificii, ani de studiu, ani de succes, poate şi eşecuri, dar mai presus de orice, ani de lumină. Pentru că asta răspândesc cele două doamne. Las cartea să vorbească de la sine, eu vă spun doar gracias por existir. E o bucurie greu de descris să cunosc oameni ca dumneavoastră.Mă înclin.

Ataşez o imagine cu coperta şi sper să o pot răsfoi cât de curând.

Iată câteva gânduri de-ale autoarelor şi cuvântul înainte din partea doamnei prof. univ dr. Mariana Cordun.

Priviţi cu ochii minţii aceste întinderi nesfârşite de ape!  Încercaţi să simţiţi tumultul,  freamătul, frământările şi să înţelegeţi cât de greu este să trezim din adâncuri şi să modelăm prin exerciţiul fizic creierul uman, ca apoi El să fie capabil să comande şi să controleze normalitatea. Kinetoterapeutul specializat în dezvoltarea copilului, asemănător căutătorului de perle din adâncuri, va reuşi prin arta lui de a conduce mişcarea, să descopere posibilităţile copilului, să le aducă la lumină şi să le valorifice…. pentru mulţi, el este vrăjitorul care transformă neîncrederea în certitudine, tristeţea în bucurie şi visul în realitate. Fiţi, aşadar, din când în când, vrăjitorii profesiei voastre, deoarece numai aşa vom putea continua această misiune sacră a educării terapeutice.

Elena Căciulan &  Daniela Stanca

Prefaţă

            Infirmitatea motorie cerebrală, această tulburare a mişcării şi posturii însoţită adesea de o deficienţă intelectuală moderată s-a aflat întotdeauna în atenţia specialiştilor în încercarea de a stabili un diagnostic corect cât mai rapid şi a unei strategii terapeutice în măsură să confere subiecţilor o viaţă cât mai apropiată de normal.

            Se cunoaşte că terapiile uzuale sunt ineficiente în acest moment. Subiecţii pot progresa în controlul postural şi în menţinerea echilibrului exclusiv prin intervenţii kinetoterapeutice.

            Lucrarea de faţă evidenţiază tocmai rolul kinetoterapiei în recuperarea copiilor cu infirmitate motorie cerebrală. Experienţa D-nei prof. dr. kinetoterapeut Elena Căciulan, a cărei carieră profesională este emblematic legată de asistenţa kinetică de specialitate şi contribuţiile mai tinerei colaboratoare kinetoterapeut dr. Nicoleta Daniela Stanca aduc în prim planul cititorului noutăţi care se constituie în repere pentru specialiştii domeniului.

Astfel, tehnicile de decontracturare ale adductorilor şi ischiogambierilor reprezintă alternative viabile ale intervenţiilor chirurgicale, în timp ce decontracturările practicate sistematic la nivelul membrelor superioare conferă micuţilor pacienţi manualitatea apropiată de normal. Tehnica hrănirii şi a masajului facial la copiii cu IMC se alătură intervenţiilor terapeutice de pionierat găzduite în paginile acestei lucrări. Miile de ore petrecute în sala de kinetoterapie, confruntarea cu dificultăţile întâmpinate de pacienţi le-au determinat să găsească soluţii de limitare a infirmităţii şi prin confecţionarea unor ajutoare tehnice cum ar fi verticalizatorul, trotte-lapin-ul, ortezele.

Subliniez că aspectele de natură teoretică privind fundamentarea ştiinţifică şi evaluarea sunt bine realizate şi conferă lucrării echilibrul necesar aprofundării unei patologii a cărei recuperare cere răbdare, perseverenţă şi cunoştinţe temeinice pe care autorii le dovedesc cu prisosinţă. 

Apreciez de asemenea accentul asupra muncii în echipă interdisciplinară,  în parteneriat cu părinţii, primii educatori ai copilului. Numai aceasta este în măsură să asigure pacienţilor autonomia maximă, care reprezintă obiectivul major al intervenţiei kinetoterapeutice.

O prefaţă poate recomanda cartea sau pe autorii ei. În situaţia de faţă îmi permit să le recomand în egală măsură pe amândouă.

În încheiere, felicit autorii şi îmi exprim speranţa că acestă lucrare va deschide drumul către noi apariţii editoriale aşteptate cu interes de studenţi, masteranzi, doctoranzi şi specialişti ai domeniului.

            3 mai 2011

Prof. Univ. Dr. Mariana Cordun

Cuvânt înainte 

Această carte apare în urma unei experienţe îndelungate în recuperarea  copilului cu disabilităţi neuromotorii şi reprezintă un „crâmpei din viaţa noastră”, o parte din suferinţa şi bucuria pacienţilor noştri care, alături de noi, au învăţat ce este răbdarea şi cât de important este rolul lor  în acest proces al reeducării terapeutice; este o carte care încearcă să vă aducă informaţii cât mai complete despre ce înseamnă abordarea copilului cu Paralizie cerebrală infantilă (PCI)/Infirmitate motorie cerebrală (IMC). 

Să tratezi această patologie înseamnă responsabilitate, curaj, dăruire, putere de muncă, forţa de a o lua de la capăt, de a executa mii şi mii de mişcări, pentru a învăţa copilul ce este „normalitatea”……… căci, este dificil să rămâi în lumea mirifică a acestora, deoarece este extrem de selectivă şi „nu poate primi pe oricine”, ci numai pe „cei dăruiţi”; ei vor avea de străbătut un drum lung,  care uneori poate părea fără sfârşit, iar tu, Kinetoterapeutul, vei fi alături de familia cuprinsă deseori de desnădejde, pentru a-i ajuta, încuraja şi sprijini să se ridice şi să meargă mai departe, pentru a câştiga această bătălie.

Calitatea educării terapeutice depinde de priceperea kinetoterapeutului, de precizia manevrelor, maniera cu care provoacă, facilitează şi controlează reacţiile copilului. O şedinţă de educare terapeutică trebuie să reprezinte expresia acestor alegeri şi integrarea în aceleaşi exerciţii atât a componentelor terapeutice, cât şi a celor educative.

Nu există program standard în recuperarea copiilor cu PC/IMC; de aceea este importantă determinarea pentru fiecare caz în parte, a tulburărilor prezente în disabilitatea globală şi apoi găsirea celor mai eficiente metode de tratament. Putem spune că abordarea copilului începe cu evaluarea şi se termină cu evaluarea.

Scopurile esenţiale vor fi utilizarea tuturor posibilităţilor de învăţare ale copilului în vederea obţinerii reacţiilor active de care acesta dispune, recunoaşterea incapacităţilor  şi prevenirea ”stării de saturaţie” care-l va face să regreseze.

Obiectivele pe care le vom fixa vor fi diferite de la caz la caz, dar toate vor avea ca finalitate autonomia maximă a pacientului.

Abordarea copilului cu disabilităţi neuromotorii, în toată complexitatea sa, managerierea unor programe de educare terapeutică pentru acasă, nu vor fi decât benefice pentru evoluţia acestuia.

Am avut şansa să participăm la multe congrese şi cursuri de formare profesională în străinătate, iar cunoştinţele acumulate ne-au permis să începem o muncă de pionierat în acest domeniu vast. Rezultatele nu au întârziat să apară.

Tehnicile de decontracturare pentru membrele inferioare şi superioare, apareiajul, tehnica hrănirii şi a masajului facial ne-au permis să intervenim cu responsabilitate  şi să fim deschizătoare de noi abordări în reeducarea copilului.  Folosirea constantă şi continuă a tehnicilor de decontracturare vă va ajuta să oferiţi copilului şansa evitării intervenţiilor chirurgicale, scutindu-l de suferinţă şi uneori de dezechilibre majore, iar sitemul naţional de sănătate de cheltuieli inutile; încercaţi să demonstraţi că intervenţia kinetoterapeutică reprezintă o variantă viabilă, necesară şi obligatorie pentru aceşti pacienţi, iar rezultatele vor fi incredibile pentru mulţi!

Autonomia copilului va creşte o dată cu însuşirea tehnicilor masajului facial şi hrănirii; acestea ajută la tonifierea şi stimularea musculaturii feţei şi implicit la acumularea unui bagaj minim de expresii verbale şi nonverbale.

Trebuie să avem în vedere integrarea acestor copii în colectivităţile normale (grădiniţă, şcoli), formarea profesională nu reprezintă in mijloc în sine, dar este un mijloc de autonomie suplimentară.

Un alt scop al educării terapeutice este acela de a ajuta copilul cu disabilităţi să aibă relaţii armonioase cu familia sau anturajul şi să nu dezvolte relaţii în sens unic protejat, dominat; să înveţe să se privesacă şi să se definească „eu sunt o persoană normală”. Deoarece omul se aseamănă în primul rând, cu toţi ceilalţi oameni, în al doilea rând cu unii oameni şi în al treilea rând cu nici un alt om- prima afirmaţie se referă la aspectele bilogice comune oamenilor, a doua la aspectele culturale şi sociale şi a treia la personalitatea individului uman.

Suntem convinse că această carte va reuşi pe mulţi „să-i dumirească”, oferindu-le şansa responsabilizării actului kinetic şi sperăm că pot atinge, de ce nu?….. performanţele noastre.

…….. dedicăm această carte doamnelor doctor Cristina Fozza şi Mariana Cordun, profesoarele noastre de suflet care, ne-au îndrumat paşii către reeducarea neuro-motorie şi respectiv mânuirea condeiului şi rigorii cercetării ştiinţifice, deschizându-ne poarta spre perfecţiune………….

    Elena Căciulan &  Daniela Stanca

 1. oana
  8 august, 2011 la 1:25 pm

  Buna ziua! Unde se poate gasi cartea? Multumesc!

 2. Dana
  12 august, 2011 la 6:28 am

  Buna ziua! Cartea o gasiti la sediul Centrului de Recuperare Kineto Dema din Bucuresti, Sector 1. Daca nu sunteti din Bucuresti, dati-mi adresa de mail sa va contactez si vom stabili detaliile de expediere.

 3. oana
  15 august, 2011 la 12:57 pm

  Nu sunt din Bucuresti, adresa de mail este: oana_five2001@yahoo.com
  Va multumesc!

 4. Suciu Mihai
  23 august, 2011 la 7:32 am

  Buna ziua! M-ar interesa si pe mine sa cumpar aceasta carte. Ma puteti contacta la adrsa de email suciu_mihai84@yahoo.com pentru detalii de expediere. Multumesc.

 5. Danutza kine
  2 septembrie, 2011 la 10:01 pm

  Buna seara! As dori, daca-mi permteti, sa-m exprim cateva ganduri vis a vis de aceasta minunata carte, care dupa umila mea parere este ca o Biblie a noastra, a tuturor kinetoterapeutilor care se vor a fi cu adevarat „vrajitorii” acestei profesii.
  Poate ma veti intreba de ce aceasta comparatie? Poate vi se va parea mult prea mult spus Biblie, insa odata ce veti parcurge aceasta carte veti realiza ca tot ce este scris in ea sta la baza acestei meserii, Cine este capabil sa ridice in ortostatism copilul cu disabilitati, si sa-linvete sa mearga este capabil de orice „minune” in aceasta meserie.
  Am avut ocazia sa intru in posesia ei, si, trebuie sa marturisesc ca,ceva mai complex nu stiu daca se putea scrie. Este ceva ce, eu personal, astept de ani de zile. Este cred eu, raspunsul la multe dintre intrebarile noastre in acest domeniu si in spatele fiecarui cuvant se simte, experienta de zeci de ani a acestor Distinse Doamne, care si-au dedicat sufletul in slujba acestei meserii, si care acum ne impartasesc din aceasta experienta.
  Citind-o mi-am dat seama ca, este ceva unic in literatura de specialitate pe plan national, iar cel care se lasa condus spre aceasta lume binecuvantata, as zice eu, a REEDUCARII NEUROMOTORII, si care ramane in aceasta lume, se poate numi un ALES al acestei profesiuni. Din aceasta lume vine si aceasta carte scrisa in cel mai ALES si DISTINS mod pentru a ne deschide noi porti catre orizonturi necunoscute, poate. de catre multi dintre noi.
  Acestea fiind zise, v-as invita, dragi colegi, sa deschidem impreuna aceasta Biblie, macar dintr-o pura curiozitate, daca nu din dorinta de a ne cultiva, si sa ne dam ocazia de a deveni mai buni, descoperind lucruri noi, extraordinare, care fara indoiala ne vor ajuta in profesia noastra!

 6. yloz
  3 septembrie, 2011 la 12:44 pm

  Biblie exista doar una , si carti de specialtate sunt multe chiar foarte multe in acest domeniu .
  Poate inca nu ai ajuns sa citetsti pe toate si sa ai termen real de comparatie
  Danuta .
  De mai bine este loc tintotdeauna .Iar a verticaliza si a pornii copii este arta si sunt multi in aceasta tara care fac si sunt dedicati trup si suflet ‘De exemplu peste 60 de colegi si fosti masteranzi de ai mei vin la Oradea si vor face curs de Bobath din tainele reabilitarii NTD neuromotorii sub indrumarea colegilor din USA .Cursul incepe chiar Luni 4 septembrie cu doua serii a cate 20 de cursanti.
  Inseamna ca acesti colegi sut toti viitor specialisti ai domeniului neuropediatric !!Deci felicitari tuturor care lucreaza si fac ceva pentru aceasta frumoasa profesie eu zic arta a neuropediatriei.

  Felicitari colegilor pentru editarea cartii, si asteptam si copii care sa beneficieze de teoria scrisa in practica sa porneasca .
  Cu drag Zoltan P.

 7. Danutza kine
  3 septembrie, 2011 la 6:03 pm

  Am scris „cu sufletul ” si am incercat sa fac posibil ca aceasta carte sa ajunga la sufetul si in miinile cit mai multor specialisti.
  Am scris despre ce am simtit eu si ce bucurie imensa mi-a produs
  Stiu ca nu este nici prima si nici ultima carte din domeniu,dar ea, CARTEA ACEASTA ,are ceva special ,are iz si parfum de munca si experienta,asa cum spun autoarele”a celor daruiti”,este ceva unic si este bine ca este asa. Este pct meu de vedere si a celor care au cumparat-o. Inteleg ca se intampla un lucru foarte GRAV …. nu stim sa ne bucuram pt reusitele profesionistilor si ca invidia este „in floare”
  Iar figura de stil cu BIBLIA nu trebuie sa supere pe nimeni si sa fie luata ca atare!
  Ma bucur pt reusitele tuturor, eu doar am incercat sa fac o pledoarie, si nu am inteles ce legatura au aceste cursuri cu subiectul abordat de mine

 8. Stanca
  3 septembrie, 2011 la 8:33 pm

  Buna seara, dragi colegi.

  Ii multumesc Danutzei kineto pentru cuvintele frumoase. De asemenea, ii multumesc si domnului Zoltan P pentru interventia specifica si de neconfundat. Chiar ma intrebam cam cand vor veni astfel de comentarii, Pacat ca nu reusim sa luam ce este mai bun din punctul de vedere al fiecarui specialist. Din pacate, fata (Danutza kineto) chiar are dreptate.

  In afara de cartea dr. Robanescu, cartea lui Zoltan P si cartea dnei Rosulescu, alte carti pe recuperarea copiilor cu disabilitati neuro-motorii, din care poti invata ceva cu adevarat NU EXISTA! Si apoi, cu cat mai multe carti BUNE, cu atat mai bine.

  Daca veti citi cartea, veti simti (doar cei care pot vedea, simti si mai ales trai dincolo de forma) daruirea, munca asidua si profesionalismul. Daca veti citi cartea veti observa ca teoria scrisa este foarte bine completata de practica descrisa. Este o carte la care am muncit tare mult, nu numai cu mintea, ci si cu cele doua maini si mai ales cu sufletul. Si am facut si cursuri NDT sa stiti. Tot cu instructori NDT (Paeth Betina daca va spune ceva).

  Pacat…….doar pentru unii. Dar adevarata bucurie…….pentru multi.
  Cu respect.
  Stanca

 9. Stanca
  3 septembrie, 2011 la 8:43 pm

  Ah! Am strecurat o mica eroare. Si asta mi se intampla uneori….. La aceasta carte, la fel ca si in practica de zi cu zi , am lucrat la patru maini si nu doua….. Eh, ce mai puteti spune acum. Inedit, nou, nemaiintalnit si de ce nu nemaiauzit.
  Tot cu respect.
  Stanca

 10. 5 septembrie, 2011 la 8:48 am

  Incaodata felicitari pentru straduinta voastra .
  Dana si Elena !

  Ps. Eu am vrut doar sa dau de inteles ca nu de azi se face kineto si la nivel de EU in acest domeniu , .
  va multumesc ca va straduiti la fel si cu cursurile pe care le organizati .
  Nu am vrut sa critic doar am discutat de realitate . nu stiu de ce orice cuvint al meu este intors pe mdos. !
  Chiar am vrut sa scot in relief ca multi nu cunosc decat pe cei din jurul lor !
  Acest lucru nu e destul .
  A invata inseamna sa deschizi mii de porti , carti, saituri si strecori , filtrezi si vei avea doar 1gram de aur adica cunostiinte corecte si bune restul e balast!
  Ok
  fara suparare si fara sa stirbesc cu ceva valoare cartii voastre cu drag
  associate prof. dr Zoltan Pasztai

 11. Vlasceanu Alexandra
  29 septembrie, 2011 la 12:25 pm

  As dori si eu sa comand aceasta carte. Va las adresa mea de email si va rog sa imi spuneti cum putem proceda mai departe: alexandra.vlasceanu1@gmail.com

 12. zaha gabriela
  6 octombrie, 2011 la 10:54 pm

  as dori si eu cartea.adresa mea este:gabita3027@yahoo.com va multumesc

 13. Un kinet impresionat
  9 noiembrie, 2011 la 7:05 pm

  „Deoarece omul se aseamănă în primul rând, cu toţi ceilalţi oameni, în al doilea rând cu unii oameni şi în al treilea rând cu nici un alt om- prima afirmaţie se referă la aspectele bilogice comune oamenilor, a doua la aspectele culturale şi sociale şi a treia la personalitatea individului uman”……am incheiat citatul …..Tare exprimarea si pozitionarea virgulelor …. de nivel academic…..
  In rest, foarte buna cartea, cu multe greseli de ortografie si de exprimare. Daca asta inseamna perfectiune, e OK……..inseamna ca prof. Sbenghe a atins Nirvana….

 14. Valentin
  9 noiembrie, 2011 la 7:31 pm

  Nu ştiu ce vrei să spui. Unde ai găsit tu citatul ăla? Mie mi-a scăpat. E normal să apară oameni cărora nu le place, dar chiar plină de greşeli nu cred că e. Prof Sbenghe este fenomenal, piramidal, cum spune dânsul. Încă ceva. Dacă ţie nu-ţi place cartea, nu e nicio problemă. Sunt însă mulţi cărora le va fi folositoare, cred că ştii asta. Şi până la urmă, doar cine nu face nimic nu greşeşte, nu-i aşa? Dai cu piatra?

 15. cristina
  10 noiembrie, 2011 la 11:35 pm

  salutam si apreciem efortul acestor doamne( DOAMNA CACIULAN, SI DANIELA), atat pt carti, eu o am deja cu tot cu dedicatie;), asteptam si o alta carte despre scolioza,FED….
  cat si pt eforturile pe care le face ti in ceea ce priveste ORDINUL KINETOTERAPEUTILOR….
  va multumesc!!!!

 16. Stanca
  11 noiembrie, 2011 la 6:14 pm

  Intr-adevar, acest citat exista la Cuvant inainte. Din pacate, sunt ceva greseli de punctuatie. Este foarte simplu sa critici. Multumim domnului kinet impresionat pentru comentarii. Sunt de luat in seama pentru urmatoarele carti care vor avea ca autoare pe Stanca si Caciulan. Doar ca, ne-am fi bucurat daca acest kinet impresionat ar fi fost atent la continutul capitolelor, la noutatile prezentate in carte, la tehnicile descrise, la prezentarea mecanismului reflexului de postura si la multe alte informatii, mai importante decat niste virgule si greseli de tehno-redactare. Un adevarat kinet, ar fi vazut dincolo de aceste greseli, fara sa laude pe nimeni, ci doar sa foloseasca in profesia lui, ceva din aceasta carte. Probabil ca nu a inteles prea multe. Si atunci………… Succes domnului kinet in activitatea sa profesionala.
  Stanca si Caciulan

 17. Valentin
  11 noiembrie, 2011 la 8:24 pm

  Am mai spus că nu greşeşte doar cel care nu face nimic. Până la urmă, aşa cum am mai spus, cartea aceasta va fi de folos pentru multă lume.

 18. prof Caciulan
  12 noiembrie, 2011 la 9:17 pm

  Ma intreb cit de impresionat vei ramine, ai grija sa nu ramii asa de acum incolo! Sa poti sa scrii o asemenea carte, inseamna sa fii cineva! Asa ca pt mine esti nimeni si daca ma gindesc bine, ma asteptam la astfel de interventii impresionate si impresionante …..pt ca era o vorba a romanului ceva „cu capra vecinului” si „cu strugurii acri”
  Daca cineva atit a inteles din aceasta carte este bine sa-si urmeze drumul lui si sa faca mai mult, mai bine pt ca este loc pt toti………..si pt. performanta, si pt carti mai bune, dar ma indoiesc ca poate deveni cineva cu adevarat, decit dupa ani si ani de munca si truda!!!
  Va doresc tuturor sa puteti ajunge la performantele noastre!!!!

 19. prof Caciulan
  13 noiembrie, 2011 la 9:18 pm

  Buna seara ,

  Vreau si de data aceasta sa va impresionez, si sa va anunt ca sunt invitata in direct, miercuri 16 noiembrie, ora 15.20 la emisiunea TRAIESTE SANATOS, pe postul TV -ANTENA 2. Am sa fac pledoarie pt kinetoterapie si pt sansa unica de a recupera scolioza ,prin METODA FED. Ma bucur ca am avut sansa sa aduc aceasta metoda in Romania si alaturi de Daniela Stanca si echipa DEMA sa reusim sa avem rezultate incredibile si sa demonstram cu dovezi clare,ca putem schimba viata pacientilor nostri si ca drumul inceput ne obliga sa ne mobilizam si sa nu ne pierdem curajul si increderea. Cred ca putem face istorie in acest domeniu atit de dificil, de recuperare a scoliozei si al recunoasterii unei profesii care are „multe de spus”.
  Stiu ca este loc pt toti si ca toti putem face lucruri minunate pt pacientii nostri, pt cei care cred in noi si de ce NU si pt noi ? Sa ne gasim locul pe care-l cautam si pe care ar trebui sa-l sfintim!!!!

 20. zp.
  14 noiembrie, 2011 la 7:26 pm

  Felicitari pentru tot ce faci Lenusi , continua si numai bine !

  ZP

 21. Valentin
  14 noiembrie, 2011 la 9:07 pm

  Eu o sa ma uit.

 22. maria
  13 martie, 2012 la 9:47 pm

  cu interes profesional as dori sa cunosc mai multe detalii despre aceasta carte ,ce cuprins are si cum pot intra in posesia ei .adresa mae de mail :marialuminitab@yahoo.com

 23. Pasztay Zoltan
  15 martie, 2012 la 7:56 pm

  Buna Maria
  Despre care carte si cine e autorul ?
  ZP

 24. Rebeca
  12 aprilie, 2012 la 10:46 pm

  Si eu as dori sa cumpar cartea, dar nu sunt din Bucuresti !!

 25. Dot Ionut
  29 mai, 2012 la 4:01 pm

  Buna ziua!Sunt interesat de achtizitionarea acestei carti.Multumesc anticipat. Adresa de e-mail: ionut2084@yahoo.com

 26. prof Caciulan
  6 iunie, 2012 la 8:55 pm

  pt carte adresati va la dana_stanca@yahoo.com ,ea va poate tr cartea prin posta

 27. florin
  7 iunie, 2012 la 10:54 am

  Buna ziua!
  doresc sa cumpar aceasta carte, cum pot intra in posesia eii?

 28. Faraon Norica
  16 martie, 2013 la 8:07 pm

  Buna ziua !as dori foarte mult sa cumpar aceasta carte .. de unde as putea sa o achizitionez!!

 29. Valentin
  16 martie, 2013 la 9:54 pm

  Bună sa-ti fie inima. Ai numerele celor două doamne pe blog, iti las plăcerea de a le căuta.

 30. 23 noiembrie, 2013 la 10:52 pm

  Buna ziua , imi puteti spune pretul carti , mi-a imprumutat-o o buna prietena , si sunt foarte multumita de produsul dumneavoastra . multumesc anticipat. Felicitari este o carde de nivel international!! si de o calitate foarte buna.

 31. Valentin
  27 noiembrie, 2013 la 7:52 pm

  Buna ziua, pentru pretul cartii va trebui sa o contactati pe dna Stanca. Gasiti emailul dansei pe blog. Va multumesc in numele autoarelor pentru aprecieri.

 32. Roman
  16 iunie, 2014 la 10:42 pm

  Bună ziua, sunt din Chișinău , aș dori să contactez cu d-ă pentru a putea procura cartea dacă e posibil. Mulțumesc anticipat. kyiitto@yahoo.com

 33. Valentin
  16 iunie, 2014 la 10:52 pm

  Bună, Roman. Scrie pe adresa dana_stanca@yahoo .com.

 34. Roman
  20 iunie, 2014 la 11:01 pm

  Mulțumesc mult !

 35. 3 iulie, 2014 la 8:11 pm

  Buna …. sunt din Republica moldova cum as putea procura aceasta carte?

 36. Valentin
  5 iulie, 2014 la 9:16 pm

  Bună, Iurie. Scrie la dana_stanca@yahoo. com.

 37. munteanu Cosmina
  18 august, 2014 la 1:37 pm

  buna ziua ,

  ma intereseaza si pe mine cartea tel 0728872933 Cosmina munteanu sunati-ma sa stabilim detaliile de expediere pret .

 38. Valentin
  18 august, 2014 la 2:02 pm

  Bună ziua. Pentru carte scrie la dana_stanca@Yahoo.com.

 39. Madalina
  12 aprilie, 2016 la 7:26 pm

  Buna ziua. Sunt interesata sa cumpar cartea si pentru detalii de expediere va rog contactati.ma la email.ul: mary_helen_madalina@yahoo.com

 40. pocora
  24 aprilie, 2016 la 7:38 am

  buna ziua sunt din constanta si sunt interesata de achizitionarea carti .email:pocoramarinela@yahoo.com

 41. Luminița Macavei
  12 mai, 2016 la 8:25 am

  Buna ziua ,sunt din Turda si as dori sa comand cartea
  Email:luminitadiosan@yahoo.com

 42. Irina Zlatov
  15 iulie, 2016 la 4:34 pm

  Buna ziua,
  Doresc sa achizitionez aceasta carte. Cum pot proceda? email: kinetik_fizio@yahoo.com

 43. Valentin
  3 septembrie, 2016 la 12:10 am

  Hello. Scrii la dana_stanca@yahoo.com.

 44. Stoian Viorica
  18 noiembrie, 2016 la 12:10 pm

  Buna ziua,
  Doresc sa achizitionez aceasta carte. Cum pot proceda? email:
  dani_ralf@yahoo.com

 45. David emanuela
  7 iunie, 2017 la 3:34 pm

  bună ziua ..dacă se poate as putea sa cumpăr și eu cartea ..nu sunt din București..emma.funny94@yahoo.com

  mulțumesc

 46. RADU
  19 iunie, 2017 la 8:59 am

  Vreau sa cumpar

 1. 8 august, 2011 la 10:43 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: