Prima pagină > KINETOTERAPIE > RAPORT CU PRIVIRE LA ÎNTÂLNIREA DE LUCRU CU PREŞEDINTELE ORDINULUI MASO-KINETOTERAPEUŢILOR FRANCEZI – JEAN PAUL DAVID

RAPORT CU PRIVIRE LA ÎNTÂLNIREA DE LUCRU CU PREŞEDINTELE ORDINULUI MASO-KINETOTERAPEUŢILOR FRANCEZI – JEAN PAUL DAVID


Intalnirea s-a desfasurat in data de 7 noiembrie 2011 la sediul UNEFS din Strada Constantin Noica nr. 140, in prezenta urmatorilor invitati:

–         Jean Paul David – președinte al Ordinului Maso-Kinetoterapeutilor Francezi (OMKF);

–         Oana Mihaela Salomia – Consilier pentru afaceri europene, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Directia pentru echivalarea si recunoasterea diplomelor;

–         Prof. univ. dr. Corina Tifrea – prorector UNEFS;

–         Prof. univ. dr. Antoaneta Cretu – decan Facultatea de Kinetoterapie, UNEFS Bucuresti;

–         Prof. univ. dr. Sorin Serbanoiu – decan Facultatea de Educatie Fizica si Sport, UNEFS Bucuresti;

–         Conf. univ. dr. Virgil Tudor – secretar științific al Senatului UNEFS Bucuresti

–         Prof. univ. dr. Luminiţa Georgescu, Prof. univ. dr. Constantin Ciucurel – Specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială, FEFS, Universitatea din Piteşti;

–         Conf. univ. dr. Gabriela Ochiana – Specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială, FEFS, Universitatea din Bacău:

–          Prof. univ. dr. Vasile Marcu – președinte Federația Romana a Asociatiilor de Kinetoterapie (FRAK);

–         Prof. CFM princip. Dr. Elena Caciulan – prim vicepreședinte FRAK, presedinte Asociatia profesionala a prof. CFM si kinetoterapeutilor Muntenia Bucuresti

–         Kinetoterapeut dr. Daniela Stanca, secretar general Asociatia profesionala a prof. CFM si kinetoterapeutilor Muntenia Bucuresti

Scopul acestei reuniuni a fost clarificarea statutului kinetoterapeutilor, fiziokinetoterapeutilor si al asistentilor de balneofiziokinetoterapie si recuperare romani, care migreaza in Franta si care si-au depus dosarul pentru obtinerea autorizatiei de exercitare a profesiei.

Presedintele OMKF, reprezentantul a 70.000 de maso-kinetoterapeuti, a precizat ca  prezenta sa in Romania  a fost impusa de numarul  mare de cereri  ale kinetoterapeutilor romani, dat fiind faptul ca Romania ocupa locul I in ceea ce priveste migratia acestora in Franta.

De asemenea, a fost evidentiat ca, in Franta, OMKF, prin Consiliul National, este singura institutie abilitata sa autorizeze exercitarea profesiei kinetoterapeutilor si fiziokinetoterapeutilor romani, pe baza obtinerii in Romania a titlului de licentiat in kinetoterapie, fiziokinetoterpie si educatie fizica si sport, specializarea kinetoterapie si motricitate speciala si a autorizatiei de libera practica, eliberata de Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica.

Discutiile dintre invitatii prezenti si  presedintele OMKF au adus lamuriri in ceea ce priveste pregatirea universitara a  absolventilor Facultatii de Kinetoterapie si a Sectiilor de Kinetoterpie si Motricitate Speciala (licenta-3 ani, master-2 ani si doctorat-3 ani), a absolventilor Sectiei de Fiziokinetoterapie, Facultatea de Medicina (5 ani), precum si a absolventilor de balneofiziokinetoterapie si recuperare , Facultatea de moase si asistenti medicali (3 ani).

Avand in vedere ca avizul de libera practica al absolventilor de balneofiziokinetoterapie si recuperare este eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali, cu imposibiliatea de a fi asimilati kinetoterapeutilor, presedintele OMKF a afirmat ca ei nu pot primi autorizatia de a exercita profesia de kinetoterapeut pe teritoriul Frantei.

Jean Paul David a pledat in favoarea kinetoterapeutilor romani a caror pregatire universitara corespunde cerintelor sistemului francez de educatie si sanatate, apreciind capacitatea acestora de a se adapta si de a fi capabili sa se integreze intr-o societate exigenta, in ceea ce priveste asigurarea calitatii serviciilor de kinetoterapie, pentru starea de bine a populatiei.

Vicepreşedinte FRAK,

Preşedinte APK Muntenia,

Prof. CFM princip. dr. Elena CĂCIULAN

Secretar general APK Muntenia,

Kinetoterapeut dr. Daniela Stanca

Reclame
Categorii:KINETOTERAPIE
 1. Daniela
  4 septembrie, 2012 la 9:27 am

  Am citit ca „avizul de libera practica al absolventilor de balneofiziokinetoterapie si recuperare este eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali, cu imposibiliatea de a fi asimilati kinetoterapeutilor, presedintele OMKF a afirmat ca ei nu pot primi autorizatia de a exercita profesia de kinetoterapeut pe teritoriul Frantei”. Cu toate acestea stiu persoane care au primit aceasta autorizatie si acum lucreaza ca si kinetotrapeuti in Franta.

 2. ana sime
  12 decembrie, 2012 la 3:48 pm

  Buna tuturor.
  Dle Serac, va citesc cu mult respect si admiratie, gustand fiecare vorba ‘de duh’..

  Daniela, ceea ce ai scris e adevarat, numai ca pana si-au dat francezii seama cum sta treaba , au eliberat autorizatii de exercitiu ,,dar acum nu o mai fac..Si eu sunt proaspata absolventa de Bfk, si ma lovesc de acelasi obstacol..

  Am si eu o intrebare, nu gasesc lista cu actele si demersurile necesare obtinerii calitatii de membru in Ordinul Kineto din Romania..Daca ma puteti ajuta cu un link, v-as fii recunoscatoare.
  Multumesc ! Fie ca noul an sa ne aduca vremuri mai bune si mai linistite.

 3. Valentin
  13 decembrie, 2012 la 10:14 am

  Mulţumesc, Ana. Cuvintele tale si speranţa ca mai sunt si alţii cărora le plac modestele mele rânduri ma fac sa continui. Am o nelămurire însă în cazul tau. Tot nu înţeleg care e schema actuală cu BFKT. Francezîi recunosc sau nu diploma? Întreb si eu pentru ca nu demult a întrebat cineva pe blog. Noi nu avem inca Ordinul, dar te poţi înscrie în FRAK pe spaţiul kinetoterapie.ro găseşti toate informaţiile necesare. Mult succes în tot ce faci.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: