Prima pagină > ÎNCEPUTUL, KINETOTERAPIE > CURS DE CHIROPRAXIE LA BACĂU

CURS DE CHIROPRAXIE LA BACĂU


Colega mea, conf univ. dr Gabriel Ochiană doreşte să anunţe un curs de chiropraxie.

Gabriela, nu cred că ai fi putut trimite acest anunţ cuiva mai în temă decât mine. De ce? Simplu. Am asistat şi tradus (ca vai de capu’ meu) primul curs de acest gen din România, ţinut la Băile Felix în 1993 de chiar celebrul Dr. Michael U. Kale, cel pe care nu cred că îl voi putea uita vreodată. Era superprofesionist, genul de om pe care nu-l uiți nici dacă trec zece tancuri peste tine… Cu ruşi cu tot… Sau nemţi.

Eram student in anul I și doamna doctor Mihailov, care traducea, a fost chemată de urgenţă, aşa că s-a uitat spre mine şi mi-a spus: „Valentin, continuă tu”. N-am mai apucat să spun că nu sunt prea grozav la engleză, că n-am mai făcut asta în viaţa mea, că erau acolo toate celebrităţile Felixului şi celelalte 1001 de motive, m-am făcut roşu ca racul (noroc că fiind dintre cei bronzaţi, nu s-a prea văzut), m-am ridicat şi am mers în faţa tuturor. Nenea doctorul cred că s-a prins că sunt touched, aşa că a vorbit mai rar, mai tare, mă rog, m-a ajutat mult. Enorm chiar, cred că şi-a şi simplificat puţin discursul pentru deprinderile mele. Aceea a fost prima mea experienţă într-ale interpretariatului. Numai că până acum n-am povestit nimic. Istoria de bază de-abia acum urmează…

Dr. Kale avea un aparat cu care demonstra forţa apăsării pe atlas şi axis, cele două vertebre pe care le „ajustează” genul acesta de terapie. Spunea că îl poate „bloca” şi dacă apasă pe un ou pus pe cutia de sus. Erau de fapt două cutii ataşate una peste alta, cu un mecanism simplu, iar dacă apăsai pe cea de sus, făcea clic şi intra în cea de jos. Apăsarea era destul de tare (pentru mine). L-am tot bătut la cap să-mi arate faza cu oul, iar după două zile şi-a pierdut puţin răbdarea (puţin, era baptist şi un om de un calm olimpian), m-a trimis după un ou, l-am adus şi am asistat la cea mai tare experienţă de gen din viaţa mea, de la origini şi până în prezent. Parcă-l aud „And now I’ll show you!” A pus oul în suportul special din cutia de sus, s-a concentrat, a apăsat pe el, L-A ÎNDOIT FĂRĂ SĂ-L SPARGĂ şi aparatul a făcut cuminte „clic” şi a intrat la loc… M-am uitat de la 30 de centimetri, ca tânăr proaspăt ieşit din comunism (şi nu foarte des dus la biserică…) şi foarte grijuliu ca cineva să nu mă înşele. Efectiv a îndoit oul, atât de fin şi în acelaşi timp de tare a apăsat. Am văzut însă la el un consum energetic ridicat, probabil că nu făcea asta tot timpul. Ar fi putut îndoi oul în public, dar m-a ales doar pe mine pentru această experienţă, din cauză că era aşa cum sunt toţi marii profesionişti, un om foarte modest. Dumnezeu să-l odihnească pe doctorul Michael U. Kale din Spartanburg. Chiar a fost un om deosebit, iar eu nu m-a putut opri să nu descriu după aproape 20 de ani această minunată întâmplare.

Pentru cine nu mă crede, watch this: http://www.youtube.com/watch?v=rVSuHFebtOc

ANUNŢUL:

In atentia celor interesati de a participa la cursul de CHIROPRACTICA, care se va organiza in cadrul Facultatii de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau.

    Data la care dorim sa incepem acest curs este octombrie 2011. Cursul va fi sustinut de specialisti din SUA, structurat in 8 module si va fi finalizat cu examen si obtinerea unui Certificat de competenta 3 D – UCB – ajustare in 3 dimensiuni a Coloanei Cervicale Superioare – Certificare de baza (3 – D UCB). Va rog sa aveti in vedere ca, pe langa costurile cursului, conform cerintelor specialistilor americani, trebuiesc achizitionate 2 elemente indispensabile cursului, respectiv un scaner de mana cu termocuple si o masuta de ajustare speciala.
    Va rog  sa confirmati pana la data de 5 octombrie disponibilitatea dvs. de a participa la acest curs.
    Numarul de locuri disponibile pentru acest curs sunt 15 locuri cadre didactice 15 locuri studenti si 10 locuri kinetoterapeuti.
Toate informatiile despre continutul fiecarui modul, costuri etc. le aveti in documentele atasate.
Conf.univ.dr. Gabriela Ochiana

 

  1. 19 septembrie, 2011 la 8:35 pm

    Certificatele sunt recunoscute de ministerul sanatatii? si se pot practica in cabinetele de kinetoterapie fara medic de recuperare?

  2. Valentin
    19 septembrie, 2011 la 9:46 pm

    Nu ştiu exact în acest moment, dar dacă nu răspunde Gabriela aici, am să-i scriu şi voi posta răspunsul ei.

  3. yloz
    20 septembrie, 2011 la 9:12 pm

    Valentin
    Da , Da, asa este ceea ce srii despre celebrul Dr. Michael U. Kale !
    Noi am fost si subiectii , Baba si subsemnatul !
    Am chiar si traducerile din limba rusa a materialului predat – demonstrat atunci , ca nu mai avea pe alta limba .!
    Traducerile din rusa a materialelor a facut doamna Dr Roventa Valentina , directoarea Sanatoriul de Copii de al Baile 1 Mai !
    primul Curs international facut si organizat de Felix , de medici si de CFM , acestia ca si noi !
    Cu stima pentru toti de la care am invatat si de la cine se mai poate invata !
    ZP

  4. Valentin
    20 septembrie, 2011 la 11:16 pm

    Da, îmi amintesc.

  5. cristina
    26 septembrie, 2011 la 10:54 am

    buna

    buna
    As dori sa stiu si eu mai multe informatii despre acest curs, cu cine as putea lua legatura?
    va multumesc! c

  6. lorant
    3 noiembrie, 2011 la 11:27 am

    la facultate la bacau a fost cineva si nu stie nimeni de acest curs,mai multe informatii ,nr. de telefon ,mail.multumesc

  7. pop alin
    3 decembrie, 2012 la 9:33 pm

    as dorit sa fac si eu acest curs ciine ma poate ajuta?????

  8. pop alin
    3 decembrie, 2012 la 9:34 pm

    va rog sa-mi raspundeti

  9. Valentin
    3 decembrie, 2012 la 11:25 pm

    Ai la articol toate informaţiile necesare.

  10. pop alin
    4 decembrie, 2012 la 10:32 am

    in 2013 se va organiza acest curs??????

  11. Marius Sorin Pop
    6 decembrie, 2012 la 1:18 pm

    LEGAL scoala de chiropraxie dureaza 5 ani, iar personalul este format in clinici universitare acreditate si recunoscute de http://www.wfc.org/website/ http://www.cceintl.org/Home_Page.html

  12. Marius Sorin Pop
    7 decembrie, 2012 la 1:38 pm

    Definition of Chiropractic
    A health profession concerned with the diagnosis, treatment and prevention of mechanical disorders of the musculoskeletal system, and the effects of these disorders on the function of the nervous system and general health. There is an emphasis on manual treatments including spinal adjustment and other joint and soft-tissue manipulation.

    Other definitions
    In the many countries where the chiropractic profession is now established doctors of chiropractic/chiropractors are widely recognized as the spinal healthcare experts in the healthcare system.

  13. Valentin
    8 decembrie, 2012 la 11:45 am

    Mersi. Tu ai făcut vreun curs pe tema asta? Ma tentează cei cinci ani, mai ales aici la francezi. Atâta doar ca osteopatia nu e rambursata si francezii nu prea se înghesuie la sedinte care costă peste 40 de euro.

  14. Sorin Marius Pop
    8 decembrie, 2012 la 11:43 pm

    Cateva stagii (legale) impreuna cu fostii colegi (fizioterapeuti, medici reumatologi si ortopezi), dar nu am urmat cursuri universitare… am fost interesat de articulatiile piciorului, coloana dorsala si sacro-lombara. Consider aceasta disciplina o gandire extrem de ingusta a problemelor de sanatate… chiar daca suna foarte stiintific: cranio-sacral, visceral… Dintre fostii colegi, unii au absolvit cursurile universitare (6 ani dureaza in Italia), dar nu au abandonat fizioterapia. Uneori osteopatia sau chiropraxia pot fi integrate in tratamentul anumitor disfunctii, dar spre deosebire de mobilizare (articulara, fasciala, viscerala…), manevrele din chiropraxie sunt considerate „invazive”… uneori cu grad foarte ridicat de risc (fractura, leziuni medulara, leziune vasculara…). In UE se cam abandoneaza tratamentul pe coloana cervicala din cauza frecventelor complicatii si a putinelor beneficii (unele studii au aratat ca pe coloana cervicala nu prea s-au obtinut rezultate doar prin aceste tratamente). La fiecare 1 milion de manipulari cervicale (efectuate de catre profesionisti) exista un deces,… Pe langa aceste tratamente mai exista cel putin un numar dublu de manipulari din partea impostorilor… deci numarul de complicatii va fi mult mai mare (sunt declarate si publicate doar cazurile cu complicatii din cabinetele profesionistilor – cei care lucreaza in legalitate). Doar in Canada se practica peste 11 milioane de manipulari ale coloanei cervicale / an… Pretul mare pe tratament si beneficiile putine… va duce aceasta disciplina pe trepte inferioare in urmatorii ani. Viitorul in fizioterapie este tot medicina manuala, dar nu cea „invaziva” (spun invaziva deoarece manipularea este brusca si merge dincolo de fiziologic – in cazul articulatiilor spre luxatie… din fericire tot brusc si reversibile… dar nu in toate cazurile. In aceste unghiuri „nefiziologice” se pot produce multe daune…).

  15. Elena Hâncu
    14 martie, 2016 la 4:45 pm

    Bună ziua! As dori niște informații despre un curs organizat în 2016,dacă exista desigur.
    Multumesc frumos!

  16. Adela
    10 august, 2016 la 9:55 pm

    Buna ziua! Cursul se mai organizeaza in Romania? Imi puteti oferi cateva date de contact?

  17. Valentin
    3 septembrie, 2016 la 12:09 am

    Hello. Cauta adresa domnului doctor pe net si vei găsi mai multe informații.

  18. Valentin
    17 septembrie, 2016 la 2:36 pm

    Bună ziua. Caută-l pe dr Dan Mesei. Chiar și pe Facebook…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu